Operațiunile de retail din mediul online au înregistrat cea mai mare creștere din industrie

Industria de retail a înregistrat în anul curent o creștere de 6%. În ciuda situației economice precare, creșterea este una din cele mai mari care au avut loc după 1999. Mai mult, situația economică a ajutat aparent la creșterea vânzărilor din zona de retail.

Astfel, în Europa de Vest, inflația ridicată a fost mascată de vânzările mari de pe anumite piețe și de extinderea continuă a rețelelor de retail prin deschiderea de magazine care conduc la cheltuieli ale consumatorilor din ce în ce mai mari.

Europa de Vest a înregistrat cea mai mare inflație, însă, în termeni nominali, zona pare puțin afectată de criza Euro, înregistrând o creștere a  vânzărilor cu 1%.  În termeni reali, zona Europei de Est este singura care a fost afectată și a raportat un declin de 1%:  Totodată, au fost afectate și alte piețe dezvoltate, însă într-un grad mai mic.

Orientul Mijlociu și Africa sunt regiunile care au înregistrat o creștere de 14 procente, cea mai mare creștere la nivel global. Acest lucru a fost posibil datorită numărului mare de noi magazine deschise, care a crescut cu 2%.

Operațiunile de retail desfășurate pe Internet sunt în continuă creștere, iar acest lucru nu se întâmplă doar la nivel global, ci în fiecare țară în parte.  În 2012, vânzările din mediul online au crescut cu 20% și reprezintă la ora actuală 4% din vânzările de retail la nivel mondial. Până în 2017, se preconizează că acest procent va ajunge la 7%.

Sursă: Euromonitor Internațional

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Operațiunile de retail din mediul online au înregistrat cea mai mare creștere din industrie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: