Piața de retail din Europa a înregistrat scăderi ale vânzărilor în luna august

Piața de retail din Europa a înregistrat în luna august primul declin după patru luni de zile. Scăderea a avut loc pe mai multe piețe europene precum cele din Franța, Marea Britanie și Suedia. Vânzările în zona de retail au scăzut cu 0,1% în fiecare lună în 27 state membre ale UE, chiar dacă au crescut cu 0,1% în 17 țări mai mici din zona euro.

Vânzările pe segmentul produselor alimentare au crescut cu 0,1% în UE, iar pe segmentul non-food s-a înregistrat un declin de 0,8%. Cele mai mari creșteri ale vânzărilor au avut loc în Luxemburg, Portugalia, Slovenia și Spania. Totodată, cele mai mari scăderi ale vânzărilor au avut loc în Polonia, Danemarca, Franța și Lituania.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut vânzările din industria alimentară, a băuturilor și a tutunului a scăzut cu 0,2% în UE și cu 0,9% în zona euro. Vânzările produselor non-alimentare a crescut cu 0,5% în UE și a scăzut cu 1,5% în zona euro.

Sursă: KamCity

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,064 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Piața de retail din Europa a înregistrat scăderi ale vânzărilor în luna august

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: