Profitul Metro Group a scăzut cu 4,6%, în T4 din 2014, în urma deprecierii rublei

Profitul înainte de taxe şi dobânzi al Metro Group, al patrulea retailer din Europa, a scăzut cu 4,6% în trimestrul patru din 2014, la 1,02 miliarde de euro (1,16 miliarde de dolari), în linie cu estimările analiştilor, deoarece deprecierea rublei în Rusia a compensat câştigurile mai ridicate raportate de reţele de magazine Media Markt şi Saturn.

BD-VM-MCC-007-ansDin cauza efectelor negative ale cursului de schimb, câştigurile Metro Group au scăzut cu aproximativ 60 milioane de euro, a anunţat marţi compania germană.

„Din păcate, deprecierea rublei a estompat performanţa noastră operaţională bună. Ajustate faţă de efectele negative ale cursului de schimb, câştigurile noastre sunt de fapt mai ridicate decât în trimestrul patru din 2013”, a afirmat directorul general Olaf Koch.

Anul acesta, acţiunile Metro au urcat la bursă cu 17% iar vânzările la magazinele deschise de cel puţin un an au crescut pentru al treilea trimestru consecutiv în perioada octombrie-decembrie 2014, estimează analiştii de la Sanford C. Bernstein.

Metro a anunţat că în trimestrul patru din 2014 veniturile au scăzut cu 2,2%, la 18,3 miliarde de euro, în linie cu estimările anterioare.

De asemenea, compania a confirmat că se aşteaptă la o creştere uşoară a vânzărilor la magazinele deschise de cel puţin un an, ‘pe fondul mediului economic care rămâne dificil’.

În Europa de Est, veniturile Metro au scăzut cu 12%, în timp ce în Europa Occidentală s-a înregistrat un avans de 1,1%. Singurele regiuni cu o creştere solidă, de 11%, au fost Asia şi Africa.

La 30 ianuarie 2015, Metro a anunţat finalizarea vânzării diviziei Cash & Carry din Grecia companiei Sklavenitis, pentru aproximativ 65 milioane de euro (81 milioane de dolari). Tranzacţia va ajuta compania germană să-şi majoreze investiţiile pe pieţele sale de bază şi să-şi întărească bilanţul. Vânzarea implică nouă magazine Cash & Carry şi proprietăţi imobiliare, iar tranzacţia nu va afecta rezultatele financiare în anul financiar 2014/2015.

Anul trecut, Metro a anunţat că va ieşi de pe piaţa din Grecia prin vânzarea reţelei MAKRO Cash & Carry ca parte a planului de a se concentra pe pieţele de bază. Anterior, compania a vândut active în Danemarca şi Vietnam.

Compania germană, care are 2.200 de magazine în 30 de ţări, îşi reduce portofoliul şi costurile şi se concentrează pe vânzările en-gros şi pe divizia de produse electronice, Media-Saturn, care a raportat o creştere a vânzărilor de 3,8% în magazinele deschise de cel puţin un an, în timp ce vânzările online au urcat cu peste 25%.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Profitul Metro Group a scăzut cu 4,6%, în T4 din 2014, în urma deprecierii rublei

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: