Profitul net al Coop a crescut cu 9% în anul fiscal 2010

Retailerul elveţian Coop a reuşit să-şi mărească profitul total net cu 9% până la 470 milioane de franci elveţieni (450,5 milioane de dolari) în anul fiscal 2010. Vânzările totale nete au crescut cu 1,6%, atingând 19 miliarde franci elveţieni (18,2 miliarde de dolari).

În parte, la această creştere au contribuit şi preluările, în iunie 2010 retailerului achiziţionând filiala elveţiană a companiei britanice de cosmetice The Body Shop. Societatea a generat vânzări de 31 milioane de franci elveţieni (29,7 milioane de dolari) din martie până în decembrie 2010, înregistrând o creştere de 8,4%.

Deşi încă nu a fost realizată preluarea integrala a companiei TransGourmet Group, achiziţionată la data de 10 ianuarie 2011 de la Rewe Group, tranzacţia a crescut vânzările cu 6,6%, până la 6,2 miliarde de euro. Înainte de finalizarea tranzacţiei, TransGourmet, proprietara brandului Selgros Cash & Carry, era o companie care comercializa en gros produse alimentare, conducerea acesteia fiind împărţită între Coop şi germanii de la Rewe Group.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Profitul net al Coop a crescut cu 9% în anul fiscal 2010

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: