real continuă expansiunea pe piața de retail din Rusia

Retailerul german real Group, care face parte din Metro Group, planuieşte să deschidă anul viitor cel puţin două hypermarketuri noi în Moscova şi în Provincia Moscova, conform oficialilor de la real Rusia. Totodată, aceştia infirmă ştiriile din mass-media conform cărora real intentionează să deschida în următorii 10-15 ani 100 de hypermarketuri in Rusia, dintre care 30 numai în Moscova.

Centrul de interes al retailerului german il reprezintă piaţa de retail din Moscova si cea din Provincia Moscova (regiune situată în bazinul fluviului Volga având o suprafaţă mai mare decat a Danemarcei sau a Belgiei si o populaţie de cca. 7 milioane de locuitori) . Investiţiile celor de la real în 2010 se ridică  la suma de 27 milioane euro, reprezentând investiţii facute in noul hypermarket deschis langa Zelenograd din Provincia moscovită.

Valoarea medie a investiţiilor pentru deschiderea unui hypermarket real se ridică la 20-30milioane euro, functie de construcţie: hypermarketul este construit de la zero sau într-o locaţie reamenajată. Compania are nevoie de cel putin 2 hectare de teren pentru a putea construi un hypermarket.

“Piaţa de retail din Rusia, în special segmentul hypermarketurilor, are un potenţial mare de creştere in orasele mari. L-aş considera ca fiind segmetul care se dezvolta cel mai repede si cel mai promiţător din lume, existând o cerere foarte mare in Rusia pentru înalta calitate în retailul de format mare. Mega oraşe precum Moscova au un mare potenţial pe termen lung în dezvoltarea hypermarketurilor real. În Rusia, daca analizezi oraşele cu peste 300.000 de locuitori, teoretic ar fi posibil să aveam aproximativ 100 de hypermarketuri real, dar convertirea acestui potenţial în realitate, depinde deasemenea de disponibilitatea locaţiilor unde putem construi magazinele noastre. Avem o viziune pe termen lung în Rusia, credem în potenţialul pieţei ruseşti şi credem că avem un model comercial potrivit pentru clienţii noştri din Rusia şi vom avea o creştere organică într-un mod planificat şi durabil.”, a spus Antonio Baptista – Directorul General real.

Sursa: PMR

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *