Rewe Group a înregistrat scădere de profit în 2011

Grupul german Rewe a trecut printr-o scădere a venitului  brut înregistrat de Rewe-Konzern (Rewe Group, excluzând companiile aflate în solvență și retailerii independenți).  Scăderea a fost de 8,8%, circa 593 milioane de euro, în anul fiscal 2011, excluzând costurile unice În primul semestru al anului 2012, Rewe-Konzern a declarat o creştere a vînzărilor de 5,1%. Cifra de afaceri a crescut cu 4,9% în Germania şi 5,4% în străinătate.

Conform declaraţiilor anterioare, vânzările Rewe Group au atins 48,4 miliarde de euro, creşterea fiind de 3,3%. În Germania, vânzările au crescut cu 3,2%, valorând 35 miliarde de euro. În cazul operaţiunilor exterioare,  cifra de afaceri a Rewe Group  a crescut cu 3,6%, ajungând la 13,5 miliarde de euro.

Pe durata acestui an, reţeaua de magazine a crescut cu 1,1%, atingând un număr de 15.700 unităţi. Magazinul plănuieşte să crească investiţiile în 2012 cu 14%, adică aproximativ 1,4 miliarde de euro. Alain Caparros, CEO al Rewe a declarat că această creştere va determina o revenire semnificativă a companiei, similară cu cea plănuită pentru lanţul de magazine Penny din Germania.

Rewe Group se va concentra în continuare, în principal, pe extinderea şi modernizarea ecologică în toate ţările în care operează.

Depositphotos

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *