Next_Capitall

REWE GROUP a vandut Selgros companiei elvetiene COOP

Compania germana Rewe Group a vandut companiei elvetiene COOP Switzerland cota de 50 % din actiunile pe care le detine la transGourmet Holding S.E., companie cu care se afla intr-un parteneriat de tip Business to Business (B2B).  Sub protectia transGourmet Holding, compania elvetiana COOP si Rewe Group si-au combinat afacerile tip Cash & Carry si Food Service. Tranzactia dintre Rewe Group si COOP Swtzerland este planificata sa se finalizeze pe data de 10 ianuarie 2011, dar mai intai aceasta trebuie sa fie aprobata de catre autoritatile in drept din cele doua tari. Informatia a parut pe site-urile ambelor companii.

Pentru Rewe Group, vanzarea afacerii B2B inseamna concentrarea asupra afacerii principale, adica retail si turism. „Ne concentram constant asupra afacerilor noastre de baza, retail si turism, atat in Germania cat si pe pietele europene, in mod special in Austria si in Europa de est”, explica Alain Caparros, director general Rewe Group. Din punctul de vedere al companiei, preluarea de catre Swiss COOP a afacerii B2B a fost o continuare logica a modului de abordare adoptat de Rewe Group in ultimii ani, in ceea ce priveste strategia functionala si corporativa. „Am lucrat cu atentie la reducerea complexitatii corporative”, mentioneaza Josef Sanktjohanser, membru al consiliului de administratie al Rewe Group si, printre altele, responsabil de diviziile Cash & Carry si Food Service ale grupului. „Dupa pasul intermediar de concentrare a activitatilor B2B in parteneriatul cu transGourmet Holding cu doi ani in urma, aceasta afacere este transferata complet partenerului nostru elvetian, care-si consolideaza in mod constant strategiile.”, a adaugat Sanktjohanser. Acesta mentioneaza, in acelasi timp, ca Rewe Group si Swiss COOP raman companii afiliate, care sunt asociate una cu cealalta dincolo de radacinile lor de cooperative. „Rewe Group si COOP raman parteneri apropiati atat in alianta strategica COOPERNIC, cat si in alianta de achizitionare EUROGROUP, dar si in grupul Baltic IKI detinut de partenerii COOPERNIC – unul din cei mai mari retaileri alimentari din Lituania si Letonia.”, sustine Sanktjohanser. In viitor, Josef Sanktjohanser insusi va continua sa ramana membru al consiliului de supraveghere transGourmet Holding.

In Germania Rewe Group ramane responsabil pe termen lung cu furnizarea marfii si a serviciilor de achizitii centralizate pentru diviziile de  Food Service si Cash & Carry apartinand transGourmet. „Prin aceasta cooperare convenita prin contract, COOP genereaza efecte considerabile de sinergie in Germania”, explica Sanktjohanser. Acesta a mai adaugat ca numele companiilor REWE Foodservice si FEGRO/SELGROS vor fi pastrate in Germania pe termen lung.

Cu vanzari de peste 50 de miliarde de euro si 330.000 de angajati, Rewe Group este una dintre cele mai mari companii de retail si de turism din Germania si Europa. Compania, cu o istorie de peste 80 de ani, este prezenta in 16 tari cu mai mult de 15.000 de magazine. Linia vanzarilor include supermarketuri si hipermarketuri precum REWE,BILLA, discounterul PENNY, magazinele DIY si magazinul de electronice ProMarkt. Divizia de turism cuprinde operatori cum sunt ITS, JAHN REISEN si TJAEREBORG, precum si Dertour, Meier’s Weltreisen si ADAC Reisen, si peste 2.500 de agentii de turism.

Despre COOP Switzerland

COOP este al doilea mare retailer din Elvetia. Aproape de clientii sai si-a organizat operatiunile in cinci regiuni de vanzari, avand peste 1.800 de magazine si aproximativ 53.000 de angajati.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » REWE GROUP a vandut Selgros companiei elvetiene COOP

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: