REWE Group – investigat de către biroul antitrust din Cehia

Biroul antitrust ceh UOHS a lansat procedurile adminstrative împotriva Rewe Group pentru că, aparent, nu şi-a îndeplinit obligaţiile care au revenit în urma achiziţionării, în 2008, a magazinelor tip discount Plus, aparţinând Grupului Tengelmann. După investigaţii repetate, UOHS a recomandat Rewe Group vânzarea a două din cele 500 de magazine deţinute, dar retailerul a neglijat până acum recomandarea. UOHS poate amenda societatea sau îi poate impune noi constrângeri.

Conform deciziei iniţiale, UOHS dorea să prevină obţinerea de către Rewe Group a unei influenţe prea puternice pe piaţa cehă. Rewe Group a cumpărat lanţul de magazine de discount Plus de la Tengelmann pentru suma de 255 milioane de euro (373 milioane de dolari). Potrivit relatărilor, Rewe Group a transformat 121 magazine Plus în magazine de tip discount Penny Market, iar cele 34 de magazine rămase au fost transformate în supermarketuri Billa.

Sursa: Planet Retail

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » REWE Group – investigat de către biroul antitrust din Cehia

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: