Rewe Group lansează serviciul de vanzări online în Germania

Rewe Group a lansat astăzi primul magazin online din Germania, Rewe-online.de, ce foloseşte un sistem de tip „click & collect”. Până în prezent, clienţii de la trei magazine Rewe, situate in zona Frankfurt, pot comanda online produse alimentare prin colectare directă de la puctele special amenajate.

Oferta online cuprinde întreaga gamă de produse ale supermarketului. La magazin, achiziţiile sunt ambalate în cutii numite Rewe Drive Box, care vor fi închiriate către clienţi la o taxa de depozit de 5 Euro. Cumpărăturile pot fi ridicate de la un drive-in special din zona, într-un termen maxim de 3 ore.

Pentru produsele perisabile, retailerul va asigura lanţul de frig neîntrerupt. Plăţi de toate tipurile, inclusiv cupoane si vouchere, sunt acceptate la puctele de ridicare, nefiind necesar accesul în magazin. Retailerul percepe 2 Euro pentru fiecare tranzacţie ca şi cost de serviciu. Nu există nici o valoare minimă de comandă şi clienţii pot comanda pentru 24 h/zi, 7 zile/săptămână.

Lionel Souque, şef al consiliului de administraţie al Store Operations, a declarat că noul concept oferă o alternativă convenabilă, economisindu-se timp la cumpărături în magazin. El vede un mare potenţial pentru acest serviciul în special în zonele urbane. În lunile următoare, Rewe Group intenţionează să extindă serviciul şi la supermarket-uri din alte zone, cum sunt Köln şi Hamburg.

Sursa: Planet Retail

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Rewe Group lansează serviciul de vanzări online în Germania

Spune-ți părerea

  1. Poate aduc si la noi acest concept. Prefer sa platesc in plus aia 2 euro decat sa pierd ore intregi prin magazin

    Răspunde
  2. Claudiu Ciobanu 31 martie 2011, 20:09

    La noi nu s-au facut decat pasi foarte, foarte mici in directia asta. Doar Cora are un proiect pilot ce presupune vanzare online, dar numai pe produsele electro-casnice si electronice si numai pe magazinul sau din Baia Mare. In rest, se asteapta sa mai cresca piata online, nu-mi dau sema…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: