Rewe Group menține cu succes trendul ascendent

Rewe Group şi-a atins obiectivele bugetare în anul fiscal 2010 şi a crescut cifra de afaceri cu 4% până la 53 miliarde de euro (conform unor cifre care nu au fost confirmate încă).

Rewe Combine (cu excepţia retailerilor independenţi şi a participaţiunile at-equity) şi-a crescut cifra de afaceri anul trecut cu 3,5%, de la 37,7 miliarde de euro (în 2009) la 38,9 miliarde de euro. Creşterea Grupului în Germania a înregistrat 4% şi a fost mai puternică decât în străinătate, unde vânzările au crescut doar cu 2,2% în 2010.

„Rewe Group a dovedit din nou puterea economică şi vitalitatea de care a dat dovadă în 2010. Toate segmentele comerciale, atât în Germania, cât şi în străinătate, au contribuit la creşterea noastră”, a spus Alain Caparros, CEO al Rewe Group. „În timp ce evoluţia supermarketurilor Rewe se aflau clar peste media industriei, Penny în Germania, operând într-un mediu ostil pentru discountere, nu ne-a satisfăcut aşteptările. În general, ne-am bazat pe presupunerea că strategia noastră pentru anul 2010 va fi chiar mai provocatoare decât cea din 2009. Deci, suntem mulţumiţi cu creşterea cifrei de afaceri a Rewe Group.”

Vânzările pentru Magazinele Naţionale Full-Range (hypermarketuri Rewe) au înregistrat un nou record de creştere faţă de valoarea anului trecut (cu 6,4% mai mult), cu o cifră de 14,5 miliarde de euro. Factorii majori care au contribuit la acest succes au fost creşterea puternică determinată de evoluţia strategică şi conceptuală a spaţiului pe care operează, precum şi achiziţiile Sky, Delhaize şi Tengelmann.

Penny în Germania a pierdut 1,2% din cifra de afaceri într-un mediu extrem de competitiv şi a realizat 6,9 miliarde de euro din cifra de afaceri. În străinătate, discounterul a crescut cu 3,5%, printre care în România (cu 4,3% mai mult) şi în Cehia (cu 3,8% mai mult), înregistrând o dezvoltare peste medie. Cifra de afaceri totală în Germania şi în străinătate, de 10,3 miliarde de euro (cu 0,3% mai mult), s-a încadrat în nivelul anului precedent.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,025 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Rewe Group menține cu succes trendul ascendent
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: