Next_Capitall

REWE GROUP plănuiește să deschidă 350 de magazine în acest an

Retailerul german Rewe Group a declarat prin CEO-ul său Alain Caparros că vrea să deschidă cel puţin 350 de magazine, conform comunicatului oficial al companiei. Din acest număr, peste 230 sunt planificate pentru Germania, cu accent pe sortimentaţia de produse alimentare. Ţintele de vânzări pentru 2011 nu au fost specificate.

În altă  ordine de idei, compania are ca focus şi consolidarea diviziei de discount Penny aflată în dificultate. Caparros a recunoscut faptul că grupul nu a găsit încă conceptul potrivit pentru reţeaua Penny din Germania, care a raportat o pierdere de zeci de milioane anul trecut. „Nu există tabu-uri”, în ceea ce priveşte restructurarea reţelei Penny,  a recunoscut Caparros, dar a dat de înţeles, în acelaşi timp, că „nu există un grup Rewe fără Penny … Nu putem să mergem mai departe fără miliardele (contribuţia la vânzări) lui Penny. „

Concernul Rewe ( Rewe Group fără societăţile de capital şi retailerii independenţi) a raportat un EBITA de 502 milioane de euro pentru 2010, faţă de 601 milioane de euro în 2009. Grupul Rewe a alocat suma de 1.3 miliarde de euro pentru investiţii în 2011, cu aproximativ 8% mai mult faţă de anul precedent.

Conform rapoartelor companiei, vânzările Rewe Group au ajuns la 53 miliarde de euro, adică cu 4% mai mult faţă de anul 2009. Rewe Group a vândut diviziile de Cash & Carry (Fegro / Selgros) şi B2B retailerului elveţian Coop (CH), acest lucru finalizându-se în ianuarie 2011.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » REWE GROUP plănuiește să deschidă 350 de magazine în acest an
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: