România este pe locul doi în UE la creșterea volumului de retail

Volumul de retail din România a crescut cu 10% în luna iunie, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a doua mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene după Luxemburg (12,9%), arată datele prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

retail127În zona euro, retailul a urcat cu 2,4%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 2,5%. Retailul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,5%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 1,8%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (12,9%), România (10%), Estonia (7,8%) şi Franţa (4,9%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (minus 2,6%), Finlanda şi Malta (ambele cu minus 1,5%).

În iunie 2014 comparativ cu luna precedentă, retailul a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,3% în Uniunea Europeană. Retailul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,2%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,5%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Germania (1,3%), Austria (1,1%), Polonia (1%) şi Estonia (0,9%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Finlanda (minus 1,8%), Portugalia (minus 1,4%), Malta (minus 1,1%) şi Spania (minus 1,8%). România a înregistrat în iunie un avans de 0,4%, peste media din UE.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,064 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » România este pe locul doi în UE la creșterea volumului de retail
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Romania’s retail volume increased by 10% in June compared to the same period in 2013, this being the second biggest increase recorded by a member state of the European Union after Luxembourg (12.9%), according to data released by the Office European Statistics (Eurostat). […]

    Răspunde
  2. […] o creştere de 10% în domeniul retail-ului comparativ cu aceeaşi perioada din 2013 şi s-a clasat pe locul al doilea în topul creşterilor înregistrate de ţările membre ale Uniunii Europene, după Luxemburg […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: