S-a vandut reteaua Profi

Inevitabilul s-a produs. Ceea ce era un zvon acum o saptamana, doua, s-a materializat in noaptea de 17 spre 18 Noiembrie, cand reteaua de magazine Profi, apartinand grupului Luis Delhaize, din care mai face parte si Cora, a fost vanduta fondului de investitii Enterprise Investors. Suma : 66 de milioane de Euro.

Imagine0160

Noii proprietari au in plan dezvoltarea retelei prin dublarea numarului de magazine in cativa ani. In acest moment sunt deschise 65 de locatii.

De unde ii stim pe cei de la Entreprise Investors ? Remember reteaua de magazine Artima ? Artima, o retea de magazine autohtona, cu locatii numai in Vestul tarii care a fost achizitionata in 2005 contra sumei de 17 milioane de Euro. Au facut-o “mare” si doi ani mai tarziu, in 2007, au vandut-o retail-erului Carrefour cu 55 de milioane de Euro, ceea ce a fost, la acea vreme, cea mai mare tranzactie din retail-ul modern. Ei…acum cea mai mare tranzactie a devenit preluarea retelei Profi, de catre acelasi fond de investitii. Ei asta fac : cumpara, dezvolta si vand mai departe. Cine va fi urmatorul comparator si care va fi suma ?

Vom sti peste un an, doi…

2performant.com

5 comentarii la „S-a vandut reteaua Profi”

      1. … ma refeream la urmatoarea retea care va fi cumparata, nicidecum la cea care va cumpara.Ma indoiesc ca lui mister Soloman (patronul Ethos) ii arde de achizitii in perioada asta.

  1. Crezi ca sunt suficienti 1 sau 2 ani pentru cei de la EI sa dezvolte reteaua Profi astfel incat sa vanda cu un profit asemanator celui obtinut in cazul Artima?

    1. Judecand dupa modelul Artima, da. Mai ales atunci cand ai bani sa mai deschizi si alte magazine noi.Diferenta dintre Profi si Artima este ca Profi are acoperire nationala, cu un numar de 65 de locatii. O sa fie tentant cand se va ajunge la 120 – 130 de locatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *