ZaharulOradea

Sainsbury continua cresterea in primul semestru

Retailerul alimentar din Marea Britanie, Sainsbury, a anuntat pe site-ul companiei o crestere de 7% in totalul vanzarilor cu TVA si incasari de 11.94 milioane £ (18.56 milioane de $), pentru primul semestru incheiat pe 2 octombrie, fata de 11.15 milioane de £ (17.33 milioane de $) inregistrate anul trecut.

Profitul operational de baza a atins cifra de 370 milioane de £ (573.3 milioane de $), o crestere de 8.2% fata de anul trecut, cand valoarea a fost de 342 milioane de £ (532 milioane de $). Profitul inainte de impozitare a fost de 466 milioane de £ (724.6 milioane de $), cu o crestere de 36.3% de la 342 milioane de £ (532 milioane de $) in H1 2009.

Profitul total pentru intreaga perioada, a fost de 347 milioane de £ (539.5 milioane de $), cu o crestere de 37.7% de la 252 miloane de £ (391.8 milioane de $) in aceiasi perioada a anului trecut.

Presedintele Sainsbury, David Tyler, a declarat: „Conducerea Companiei este multumita de performanta puternica a retelei Sainsbury din prima jumatate a anului. Vom continua sa castigam cota de piata si prevad o crestere de profit atata in profitul de baza inainte de impozitare, cat si cu castiguri pe actiune de peste 8%.”

Directorul executiv Sainsbury, Justin king, a spus: „Numarul clientilor este acum la un nivel record, de peste 20 de milioane de tranzactii in fiecare saptamana, spre deosebire de un milion anul trecut, un indiciu clar al cresterii cererilor clientilor. Suntem de asemenea multumiti de cresterea canalelor si serviciilor pe masura ce extindem oferta pentru mai multi clienti. In prezent, detinem peste 340 de magazine de proximitate; vanzarile online cresc cu 25%, iar banca apartinand grupului a avut o crestere puternica de profit.”

Compania J Sainsbury plc a fost fondata in 1869, iar in prezent opereaza un total de 872 de magazine din care 537 de supermarketuri si 335 de magazine de proximitate.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Sainsbury continua cresterea in primul semestru
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: