Next_Capitall

SPAR a deschis un nou magazin „verde” în Irlanda de Nord

Primul de acest gen din Irlanda de Nord, magazinul Spar din Lagan Valley introduce soluţii de constructie eco-friendly ce protejează mediul înconjurător.

Noul magazin Spar integrează un stejar adult ca punct central al amplasamentului, iar folosirea sistemului de placare cu lemn tratat termic îi asigură melanjul în împrejurimile Parcului Regional din Lagan Valley. Acoperişul ecologic din şerpăriţă asigură stropi de culoare şi oferă o utilizare eficientă şi practică a spaţiului, în timp ce ajută la susţinerea şi înlocuirea habitatelor dispărute în procesul de construcţie. Un sistem de colectare a apelor pluviale a fost, de asemenea, integrat în construcţie, apa astfel obţinută urmând a fi folosităca apa menajera.

Vorbind la lansare, ministrul Mediului, Edwin Poots, a declarat: „Acesta este un mod inovativ şi îndrăzneţ privind reformarea acestui amplasament. Acest magazin, primul de acest tip din Irlanda de Nord, aduce în atenţie soluţii ecologice în industria de construcţii, arătând că astfel se poate scădea amprenta de carbon a clădirilor, protejându-se mediul înconjurător.”

David Anderson, proprietarul Anderson Arhitects, a comentat: „Planificarea unei staţii de alimentare în jurul unui stejar bătrân, în vârstă de 100 de ani, a fost cu siguranţă o provocare. Cu toate acestea, cred că rezultatul final arată în mod clar că proiectarea unui astfel de local, a cărui tendinţă este de a se aglomera, se poate potrivi cu mediul şi nu concura cu el.”

Noul magazin Spar are acum o suprafaţă de vanzare de 360 m², la care se adaugă două unităţi suplimentare de retail, fiecare măsurând 90 m². Magazinul a fost refăcut ca parte din investiţia de 10 milioane de lire sterline a Henderson Group, având ca scop modernizarea şi extinderea proprietăţilor sale.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » SPAR a deschis un nou magazin „verde” în Irlanda de Nord

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: