Știri externe, pe scurt

Divizia de Cash & Carry a Metro Group, Metro Cash & Carry, va avea o nouă structură de management. Cele două divizii  „Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii” şi ” Asia, CSI şi pieţele noi „, vor fuziona şi vor funcţiona sub un singur consiliu de administraţie, cu responsabilităţi extinse la nivel mondial şi va fi condusă de Frans Muller, ca CEO, începând cu data de 1 aprilie 2012.

Carrefour a anunţat că va limita extinderea noului său concept de hipermarket Carrefour Planet, propunându-şi să se concentreze pe scăderea preţurilor la raft dar şi pe activitatea sa online. Toate acestea au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe ale anului fiscal 2011. Carrefour a avut o scadere a profitului net cu 14,3%, în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 19% până la € 2.18 miliarde.

Retailerul francez Auchan şi-a prezentat rezultale financiare pentru anul 2011. Veniturile consolidate, fără taxe, au crescut cu 4,4%, adică cu 44.4 miliarde de euro în anul fiscal 2011. Defalcat, veniturile au urcat cu 2,4% în Franţa dar au scăzut cu 1,3% în Europa de Vest (Spania, Italia, Portugalia şi Luxemburg). În schimb, veniturile au crescut cu 13,6% în Europa Centrală şi de Est (ECE) şi Asia.

Retailerul belgian Delhaize Group, operatorul reţelei Mega Image în România, a raportat că profitul său operaraţional de bază a scăzut cu 10,2%, la 935 milioane de euro pentru întregul an 2011. Potrivit companiei, declinul s-a înregistrat, în principal, din cauza vânzărilor slabe şi a investiţiilor din SUA, parţial compensate prin economii de costuri în cadrul Grupului. Profitul net a scazut cu 17,4%,  la 475 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Știri externe, pe scurt

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: