Studiu: Bucureștiul se află pe locul 30 în topul orașelor preferate de retailerii internaționali

Capitala României ocupă locul 30 în topul oraşelor preferate de retailerii internaţionali, clasament condus de Londra, urmată de Paris, Moscova, Milano şi Madrid, conform unui studiu realizat de JLL.

DSC04393 (Copy)„Studiul ‘Destination Europe 2015’ plasează Bucureştiul pe locul 30 în topul celor mai atractive oraşe din punct de vedere al interesului retailerilor internaţionali, care fac expansiune în afara ţării lor de origine. Este considerat un oraş cu potenţial mare de creştere şi este înaintea unor oraşe din regiune ca Bratislava, Zagreb, Belgrad sau Ankara şi la mică distanţă în urma oraşului Budapesta”, spune Carmen Ravon, Head of Retail Agency la JLL în România.

Bond Street din Londra este locul preferat din toată Europa de către retailerii de lux, potrivit unui nou indice realizat de compania globală JLL. Indicele, lansat într-un nou raport intitulat „Destination Europe 2015”, analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante.

Raportul arată că există un decalaj evident între Londra şi Paris. Acest lucru demonstrează importanţa pe care o acordă retailerii de lux în a avea o prezenţă în locuri iconice, precum şi deficitul în ceea ce priveşte oferta de spaţii. În consecinţă, spaţiile comerciale din New Bond Street pot atinge cele mai ridicate chirii contractuale din Europa cu circa 12.300 euro/mp/an, o creştere de 42% faţă de nivelurile din 2012.

În ceea ce priveşte brandurile de lux, ţara noastră se află pe un onorabil loc 25 din punct de vedere al interesului acestora de a opera magazine în România, este de părere Carmen Ravon.

Conform studiului, ţinând cont de previziunile încurajatoare legate de creşterea vânzărilor pe termen mediu în CEE, incluzând aici şi România, penetrarea brandurilor internaţionale s-a accentuat în ultimii doi ani, fie că acestea au intrat direct sau prin franciză.

Pieţele aflate în tranziţie – Moscova (locul 3) şi Istanbul (locul 7) – au devenit poveştile de succes pentru retailul din Europa, neexistând niciun alt oraş care să atragă atât de mulţi retaileri noi în ultimii doi ani.

În ciuda nivelurilor crescute de risc geo-politic, piaţa de retail din Moscova este înfloritoare datorită dimensiunii sale, a creşterii veniturilor disponibile pe gospodării şi a creşterii rapide a stocului de centre comerciale.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,839 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Studiu: Bucureștiul se află pe locul 30 în topul orașelor preferate de retailerii internaționali
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: