ZaharulOradea

Tesco a construit cel mai mare supermarket modular

Compania britanică de construcţii Yorkon a finalizat cel mai grandios proiect destinat pieţei de retail din Marea Britanie, construirea unui eco-magazin Tesco la Southam în Warwickshire, folosind construcţia modulară.

Lucrând în strânsă legătură cu Saunders Partnership, arhitecţii proiectului, Yorkon a reuşit să reducă durata construcţiei cu opt săptămâni, spre beneficiul Tesco şi al clienţilor săi.

Planul reprezintă prima aplicaţie cu un nou design al unui magazin modular, care asigură cca 6.100 m² de spaţiu de retail, înfăţişând o secţiune continuă de 28 m destinată zonei de vânzări, fără precedent în industria modulară. Acest lucru a fost obţinut prin reducerea coloanelor interioare cu 50%. Încercând să respecte termenul-limită pentru inaugurarea magazinului, au fost instaurate schimburi de lucru de 24 de ore la centrul de producţie al companiei Yorkon din York pentru fabricarea şi amenajarea parţială a celor 70 de module de oţel din care va fi format magazinul.

Discutând pe marginea proiectului, Lorraine O’Sullivan, manager de dezvoltare la Tesco, a declarat: „din perspectiva experienţei clientului, nu poţi spune că este o construcţie modulară. Placarea în straturi s-a efectuat într-o manieră eficientă, iar consumatorii s-au declarat încântaţi de noul magazin.”

Fiind un magazin ecologic, noul plan realizat la Southam deţine o serie de caracteristici durabile pentru a reduce amprenta de carbon, printre care:

● panouri fotovoltaice montate pe acoperiş pentru a genera electricitate;

● pereţi din sticlă care permit dispersia luminii naturale;

● conducte solare pentru birouri şi toalete;

● colectarea apelor pluviale;

● o zonă de lobby la intrarea principală cu uşi glisante pentru reducerea pierderilor de căldură;

● placare cu lemn din surse durabile;

● modul de ventilaţie mixt;

● pungi de aer pentru aerisire suplimentară.

Proiectarea include, de asemenea, cameră de relaxare, dotări pentru staff şi spaţii pentru birouri la primul etaj, pardoselile fiind din beton, placate cu dale terrazzo.

Yorkon a lucrat pentru Tesco în ultimii 10 ani, creând aproximativ 200 de proiecte, dintre care mai mult de 170 au reprezentat magazine de proximitate Express şi benzinării în Marea Britanie şi Irlanda, fiind lider de piaţă în construcţia off-site în sectorul retailului. Yorkon face parte din Portakabin Group.

Sursa: fmcgnews.co.uk

Sursa foto & video:  yorkon.co.uk

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Tesco a construit cel mai mare supermarket modular

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: