Tesco și-a vândut subsidiara din Coreea de Sud pentru 6,08 miliarde de dolari

Tesco, al treilea mare retailer din lume, şi-a vândut subsidiara din Coreea de Sud, Homeplus, contra sumei de 4 miliarde de lire sterline (6,08 miliarde de dolari), unui consorţiu condus de firma de private equity MBK Partners.

Tesco11Câştigurile obţinute în urma tranzacţiei vor fi folosite de grupul britanic pentru reducerea datoriei şi pentru revitalizarea afacerilor de pe piaţa internă. Datoria companiei este estimată la aproximativ 21,7 miliarde de lire sterline (32,9 miliarde de dolari).

Tranzacţia, realizată de firma de private equity MBK Partners şi un grup format din investitori din Canada şi Singapore, este cea mai mare achiziţie înregistrată în Coreea de Sud şi una dintre cele mai mari din Asia.

Homeplus este cea mai mare subsidiară a Tesco din străinătate şi al doilea mare lanţ de magazine din Coreea de Sud, cu peste 1.000 de unităţi. În anul fiscal încheiat la 28 februarie 2015, Homeplus a înregistrat venituri de 7,1 miliarde de dolari.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul IV din 2015 şi trebuie aprobată de acţionarii Tesco şi de Guvernul de la Seul.

Este prima vânzare importantă pentru Tesco, care a raportat pierderi record după taxe de 6,4 miliarde de lire sterline în anul fiscal încheiat la 28 februarie 2015. În urmă cu un an, compania raportase un profit după taxe de 2,26 miliarde de lire sterline.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *