Tesco – vânzări modeste pe plan local, dar solide pe plan internațional

Tesco a raportat o creştere a vânzărilor de grup de 7,6% pe perioada celor şase săptămâni de vârf de vânzare ale Sărbătorilor de Iarnă, până la 8 ianuarie 2011. Totalul vânzărilor internaţionale din această perioadă a crescut la 14,2%, având performanţe puternice în toate cele trei regiuni (Asia, Europa şi SUA).

Operaţiunile din Asia ale retailerului Tesco au înregistrat o creştere totală a vânzărilor de 24,2%, alături de un progres net susţinut de Thailanda şi China. În timpul aceleiaşi perioade, operaţiunile din SUA au cunoscut o creştere a vânzărilor de până la 36,9%. În Europa, vânzările totale au crescut cu 5,6% (9,1% la rate constante) în timp ce creşterea vânzărilor nete s-a încadrat în valori pozitive în toate pieţele europene. Pe piaţa de origine a Tesco, Marea Britanie, vânzările totale au crescut cu 4,2%, iar cele nete cu 0,6%.

Vânzările online au obţinut scoruri puternice atât la produsele alimentare, cât şi la cele nealimentare, cu o creştere totală urcând până la două cifre. Tesco Direct a cunoscut o ascensiune de 18% în vânzări, generată de rezultate remarcabile la jucării, jocuri şi aparate de uz casnic de dimensiuni reduse. Tesco Mobile a atins pragul de 2,5 milioane de clienţi în perioada Crăciunului; cu toate acestea, vânzările totale la produsele nealimentare, inclusiv cele realizate prin reţeua de magazine Tesco, au scăzut, fiind afectate de condiţiile nefavorabile de climă din decembrie.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Tesco – vânzări modeste pe plan local, dar solide pe plan internațional
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: