Va cumpara Lidl reteaua Plus ?

Update : 22 Februarie 2010 De data asta este chiar oficial: Grupul Tengelmann a vandut retelele Plus Discount din Romania si Bulgaria Grupului Lidl & Schwartz, din care fac parte Lidl si Kaufland. Termenii preluarii nu sunt inca dati publicitatii, dar se prefigureaza a fi, de departe, cea mai mare tranzactie din retail-ul nostru.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Eu am spus ca fum fara foc nu exista…Zvonul ca Lidl da” tarcoale” retailerului Tengelmann, prezent la noi cu reteaua de tip discount Plus Discount, pentru a o cumpara, a aparut tot mai puternic in ultima perioada. Ieri, presa din Bulgaria, anunta ca Tengelmann a confirmat discutia privind vanzarea retelelor sale Plus din Romania si Bulgaria catre grupul german Lidl & Schwartz. Trebuie sa spun, totusi, ca pana nu este semnat si parafat, nu s-a vandut nimic. Lidl & Schwartz este prezent la noi prin reteaua de magazie Kaufland.

lidl

In Romania sunt deschise 96 de magazine Plus Discount iar in Bulgaria 16 magazine.

Lidl a cumparat deja un teren in centrul Bucurestiului ( fostul amplasament al fabricii Pepsi ), langa autogara Filaret unde – cel mai probabil – o sa fie un magazin, dar si Sediul Central din Romania al retailerului . La Galati a mai inceput constructia altui magazin. Langa Sibiu deasemenea s-a anuntat deschiderea unui supermarket Lidl. Cert este ca inca de anul trecut Lidl isi anunta intentia de a deschide in 2010 cca 50 de magazine in Romania iar in Bulgaria chiar au in plan sa deschida anul asta. Tengelmann si-a vandut in majoritatea tarilor europene retelele Plus, ramanand cu magazine doar in Romania, Bulgaria si Austria.

plus-logo1

Asadar, Lidl o sa-si faca intrarea triumfal in Romania. Daca la cele 50 de magazine cat intentioneaza sa deschida adaugam cele 96 de locatii Plus, abia cumparate, Lidl va deveni cel mai important discount-er din Romania ( concurentul Penny Market are in acest moment 100 de locatii deschise ) si unul dintre cele mai importante repere din retail-ul nostru, tinand cont de faptul ca reteaua Kaufland face parte din acelasi grup.

2performant.com

3 comentarii la „Va cumpara Lidl reteaua Plus ?”

  1. Pingback: Tweets that mention Va cumpara Lidl reteaua Plus ? | TRI CONSULTANCE servicii de merchandising si listare in Key Accounts, retail & FMCG -- Topsy.com

  2. Pingback: uberVU - social comments

  3. Pingback: Rebranding Plus Discount | TRI CONSULTANCE servicii de merchandising si listare in Key Accounts, retail & FMCG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *