ZaharulOradea

Vânzările de retail din Europa au crescut modest în luna iulie

Vânzările de retail din Europa au crescut în luna iulie într-un ritm mult mai lent decât în luna iunie, continuând evoluţia oscilantă de pe întreg parcursul anului, conform Eurostat.

Astfel, pentru luna iulie, vânzările au crescut cu 0,2% de la o lună la alta, în zona euro(17 tări membre), precum şi în cele 27 de state membre ale UE. Aceste valori au fost în contrast cu creşterile de 0,7% şi 0,5%, de la o lună la alta, înregistrate în luna iunie (pentru zona euro şi respectiv în zona UE).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,3% în UE, deşi la produsele non-alimentare vânzările au crescut cu 0,5% şi respectiv 0,6%. Cea mai mare creştere a fost observată în Portugalia (+2,5%), România (+2,2%) şi Letonia (+1,8%), în timp ce ţările cele mai afectate au fost Malta (-3,4%), Finlanda (-1,9%) şi Danemarca (- 1,7%).

Comparativ cu iulie 2010, vânzările au scăzut cu 0,2% în ambele regiuni, deşi aceasta a fost o îmbunătăţire de la 0,7% si un declin de 0,5% înregistrat în luna iunie. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2% în zona euro şi cu 2,2% în UE, în timp ce la produsele non-alimentare vânzările au înregistrat o creştere de 1,7% în ambele zone.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Vânzările de retail din Europa au crescut modest în luna iulie
Explorează subiecte similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: