Vânzările Metro Group au scăzut cu 2,7% în trimestrul 2, la 14,33 miliarde de euro

Retailerul german Metro Group a raportat un profit trimestrial în linie cu estimările analiştilor, după ce majorarea vânzărilor în timpul Sărbătorilor de Paşte a compensat cererea mai slabă la magazinele de electronice ale companiei, conform unui comunicat Metro Group.

MGÎn perioada aprilie – iunie 2014, profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a ajuns la 276 milioane de euro (370 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 275,1 milioane de euro.

Vânzările au scăzut cu 2,7% în trimestrul II 2014, la 14,33 miliarde de euro, faţă de estimările analiştilor de 14,9 miliarde de euro.

„Măsurile adoptate şi investiţiile efectuate îşi arată roadele”, a afirmat directorul general Olaf Koch, al cărui contract a fost extins cu trei ani de către Consiliul de Supervizare al Metro.

Metro a reafirmat, joi, că se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014, în linie cu câştigul din exerciţiul financiar precedent.

Acţiunile Metro au scăzut anul acesta la bursă cu 18%, după ce, în martie, compania a anunţat că este nevoită să amâne listarea unui pachet de 25% din acţiunile diviziei sale din Rusia, din cauza crizei din Ucraina. Grupul german vroia să utilizeze banii generaţi de această listare pentru a investi pe pieţele emergente.

Portofoliul Metro s-a modificat, în ultimul an, după ieşirea magazinelor Media Markt de pe piaţa din China şi închiderea a două magazine Cash & Carry în Egipt. În primul trimestru, Metro a deschis 36 de magazine noi în întreaga lume.

Metro se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014.

Metro are peste 700 de magazine Cash & Carry în 29 de ţări, însă, în ultima perioadă, a început să crească pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro, în prezent.

Luna trecută, Metro Group a ajuns la un acord cu privire la vânzarea supermarketurilor sale Real din Turcia, acestea fiind singurele pe care grupul le mai avea în străinătate. Fără a preciza valoarea tranzacţiei, Metro a informat că a semnat un acord privind vânzarea celor 12 magazine Real din Turcia cu firma Haci Duran Begendik, urmând ca tranzacţia să se încheie în vara acestui an, după obţinerea autorizaţiilor necesare.

Metro a precizat că Turcia va rămâne o piaţă importantă pentru alte branduri, precum Cash & Carry şi Media-Saturn.

Real şi-a vândut operaţiunile din Europa de Est încă din 2012 către grupul francez Auchan, pentru 1,1 miliarde de euro. Pe piaţa locală, la data de 12 septembrie 2013, Auchan România a finalizat achiziţia a 20 de magazine Real de la Metro Group şi a realizat transformarea lor în Auchan până la data de 11 aprilie 2014, în mai puţin de 6 luni de lucrări de remodelare.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,031 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Vânzările Metro Group au scăzut cu 2,7% în trimestrul 2, la 14,33 miliarde de euro
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Vânzările Metro Group au scăzut cu 2,7% în trimestrul 2, la 14,33 miliarde de euro […]

    Răspunde
  2. […] anunţul făcut săptămâna trecută, potrivit căruia vânzările Metro Group au scăzut cu 2,7% în […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: