Next_Capitall

Venituri în creștere cu 5,8 % pentru Auchan pe primul semestru din 2011

Activitatea grupului Auchan în Europa a evoluat pe fondul unui context dificil în prima jumătate a anului 2011, comparabil cu al doilea semestru al anului 2010. Vara lui 2010 a marcat o schimbare dură a mediului extern odată cu implementarea planurilor de restricţie guvernamentală în multe ţări europene, care au avut un impact major asupra consumului.

Veniturile consolidate ale grupului Auchan, au cunoscut o creştere de 5,8 %, atingând 21,2 miliarde de euro. La un curs de schimb constant şi excluzând activitatea benzinăriilor, veniturile au crescut cu 5,0%, din care expansiunea a contribuit cu 3,7 puncte procentuale iar veniturile magazinelor comparabile cu 1,3 puncte procentuale.

Cu toate acestea, evoluţiile sunt diferite între ţări: Franţa a raportat o creştere de 3,3% în timp ce alte ţări vest-europene au înregistrat o uşoară scădere (-0,8%). În schimb, veniturile din Europa centrală şi de est precum şi cele din Asia au continuat să crească puternic până la 16,8%.

La 30 iunie, activităţile internaţionale au înregistrat o pondere de peste 55% din venituri (25% în Europa occidentală cu excepţia Franţei şi 30% în restul ţărilor), comparativ cu 54% în 2010.

Profitul din exploatarea curentă a scăzut cu 8,5% atingând 450 milioane de euro în urma scăderii EBITDA şi a creşterii amortizărilor legate de investiţii.

Profitul operaţional a crescut cu 24,4% atingând 611 milioane de euro; a inclus o plusvaloare de capital de 161 milioane de euro generată de restructurarea parteneriatului dintre grupurile Auchan şi Ruentex în China. Înaintea listării pe bursă, în iulie, a unei părţi din capitalul sucursalei comune Sun Art Retail Group, cele două grupuri au realizat, în mai, un schimb de titluri de valoare, generând această plusvaloare de capital de 161 milioane de euro la nivelul profitului operaţional (140 milioane de euro net). Ca urmare a acestei restructurări, Auchan China şi RT Mart China sunt consolidate proporţional 51%, în comparaţie cu 67,2% pentru Auchan şi 50% pentru RT Mart anterior.

Profitul net din activităţile desfăşurate s-a ridicat la 361 milioane de euro (creştere de 45,4%). Excluzând plusvaloarea de capital ca urmare a restructurării din China, acesta ar fi într-o scădere cu 11,2%.

Investiţiile în exploatarea curentă s-au ridicat la 562 milioane de euro, o creştere de 20,1% comparativ cu prima jumătate a anului 2010, când investiţiile au fost reduse drastic (469 milioane de euro). Acestea rămân totuşi sub nivelul primei jumătăţi a anului 2009 (632 milioane de euro). Destinaţia investiţiilor a fost 50% pentru Europa de vest (din care 35% în Franţa) şi 50% în Europa centrală şi de est şi Asia.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,074 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Venituri în creștere cu 5,8 % pentru Auchan pe primul semestru din 2011
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: