Veniturile METRO au scăzut cu 1,1%, în trimestrul trei din 2015

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat vânzări în linie cu estimările analiştilor în trimestrul trei din 2015 şi a confirmat estimările privind câştigurile din acest an.

Metro Weiterstadt / Klaus-Dieter Lˆchter

Metro Weiterstadt / Klaus-Dieter Lˆchter

În perioada iulie – septembrie 2015, veniturile au scăzut cu 1,1%, la 14,2 miliarde de euro (16,1 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 14,2 miliarde de euro.

Compania germană se aşteaptă la vânzări bune în perioada Crăciunului şi la un flux de numerar de 1,75 miliarde de euro în urma vânzării lanţului de magazine universale Kaufhof şi a performanţelor mai bune înregistrate de magazinele de produse electronice Media Markt şi Saturn.

În anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2016, Metro se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare peste nivelul înregistrat anul trecut, de 1,53 miliarde de euro.

În mai, Metro a anunţat că-şi va majora semnificativ investiţiile în următorii cinci ani, căutând achiziţii pentru a accelera creşterea vânzărilor şi profitabilitatea.

Cheltuielile anuale de capital vor fi majorate la aproximativ două miliarde de euro până în 2020, de la 1,4 miliarde de euro în anul fiscal 2014-2015. La magazinele deschise de peste un an vânzările anuale ar urma să crească la peste 2% până în 2020, de la 0,1% anul trecut, iar marja de profit va depăşi 3,5%, de la 2,7% anul trecut.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *