X5 Retail Group – interesat de bunurile Metro

Cel mai mare retailer din Rusia, X5 Retail Group,  ar fi interesat de achiziţionarea câtorva active aparţinând Metro Group, cu toate că imediat după lansarea acestei informaţii reprezentanţi ai ambelor companii au declarat că nu au existat asemenea discuţii, un purtător de cuvânt al Metro chiar insistând asupra faptului că nu s-a luat în considerare o posibilă vânzare.

Într-un raport al Reuters, citat de KamCity, s-a spus că X5 este interesat de achiziţionarea brandului Metro Cash & Carry şi a Hypermarketurilor real din Rusia şi Europa de Est. Aceleaşi surse au mai declarat că X5 este, de asemenea, interesat în obţinerea a 10% din acţiunile Metro Group, pe care le-ar putea obţine de la co-fondatorul Otto Beisheim.

Cu toate acestea, sursele au mai precizat că nu s-a stabilit nici un acord într-un timp scurt, fiind realizabil doar în cazul în care Metro şi-ar diviza activele, cel mai probabil prin desprinderea de compania-mamă a diviziei magazinelor Kaufhof. Aceleaşi surse au mai anunţat că achiziţionarea a 10% dintre acţiunile Metro va costa X5 aproximativ 2,3 miliarde de dolari la actualul schimb valutar, un preţ relativ dezamăgitor.

Atât reprezentanţii Metro, cât şi cei ai X5 au insistat că nu a existat nici un contact între cele două companii, grupul german insistând asupra faptului că nu intenţionează să-şi vândă unităţile. De asemenea, reprezentanţi ai Metro au declarat că societatea nu este implicată în nici o discuţie cu privire la o eventuală vânzare a unui pachet de acţiuni.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » X5 Retail Group – interesat de bunurile Metro

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: