X5 Retailer Group achizitioneaza Kopeyka

X5 Retailer Group si-a consolidat in continuare pozitia de cel mai mare retailer din Rusia, dupa ce a anuntat pe site-ul companiei semnarea unui acord de achizitionare a retelei Kopeyka printr-o tranzactie totala in valoare de 51.5 miliarde ruble rusesti (1,67 miliarde dolari), ce include si asumarea datoriilor. Se preconizeaza ca tranzactia sa se incheie in a doua jumatate a lunii decembrie 2010, aceasta fiind aprobata de Serviciul Federal Rus Impotriva Monopolului.

Operand cu peste 660 de magazine si cu o suprafata totala de 290.000 metri patrati, Kopeyka este al treilea lant de magazine de tip soft discount din Rusia ca si venituri si numar de magazine. Conform auditorilor care au revizuit situatiile financiare, pe o perioada de 12 luni cu finalitate in data de 30 iunie 2010, compania Kopeyka a raportat venituri nete in valoare de 59.3 miliarde ruble rusesti (1.9 miliarde dolari) si EBITDA de 3.8 miliarde ruble rusesti (123 milioane dolari).

Ca si rezultat al tranzactiei, X5 Retailer Group isi va intari pozitia sa de numarul 1 pe piata de retail din Rusia, in special in Moscova si zona metropolitana a Moscovei unde se afla mai bine de jumatate din magazinele Kopeyka.

Pretul achizitionarii lantului Kopeyka de catre X5 Retailer Group a fost un pic mai mare decat cel anticipat in luna septembrie a acestui an (1.5 miliarde dolari), lucru cauzat de unele interese ale altor investitori. Au existat negocieri si intre Walmart si Kopeyka, lucru care ar fi facilitat intrarea gigantului american pe piata din Rusia, ceasta fiind a doua sansa ratata de catre Walmart de a intra pe piata rusa prin achizitionarea unui lant de magazine. Pe langa Kopeyka, cei de la Walmart au mai negociat de doua ori in ultimii ani, cu actionarii lantului de magazine Lenta din St Petersburg

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » X5 Retailer Group achizitioneaza Kopeyka

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: