ZaharulOradea

„Târgul Trufandalelor” la real,-

real,- şi-a poftit clienţii la trufandalele primăverii, în cadrul „Târgului Trufandalelor”, organizat împreună cu producătorii agricoli români. Pe tot parcursul sezonului, până la toamnă, verdeţurile, legumele şi zarzavaturile comercializate în real,- vor proveni din producţia internă, ca parte a programului „Produceţi româneşte, vindem româneşte”.

Pe măsură ce se încălzeşte vremea, galantarele raioanelor de legume şi fructe din real,- sunt aprovizionate tot mai mult din producţia solariilor autohtone, numărul de producători şi volumul de produse proaspete fiind în continuă creştere. Graţie programului care încurajează agricultura românească, real,- colaborează pe parcursul anului, în funcţie de disponibilitate, cu furnizori din principalele zone de producţie agro-alimentară: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Dâmboviţa, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Giurgiu, Ilfov ş.a.m.d. În general, ciclurile de producţie debutează în martie şi se încheie în octombrie.

„Târgul Trufandalelor” a fost evenimentul care şi-a propus să lanseze sezonul producţiei autohtone în 2012. Estimarea este 20.000 de unităţi de vânzare zilnic, ceea ce va duce totalul la aproape 150.000 de unităţi pe parcursul târgului, toată marfa provenind din producţia internă. De altfel, într-un an întreg, produsele româneşti domină vânzările, cu o pondere de peste 80% din totalul vânzărilor de verdeţuri din real,-. Printre produsele care se vor găsi în raioanele de legume-fructe din real,- în timpul târgului amintim ceapa verde, usturoiul verde, ridichile de lună, pătrunjelul, mărarul, leuşteanul, guliile sau loboda. Singura trufanda de import va fi salata verde, în cazul căreia vremea potrivnică din februarie a întârziat cu câteva săptămâni calendarul ciclului vegetativ.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » „Târgul Trufandalelor” la real,-
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: