Macfrut_Digital

Amenda de 600.000 de euro pentru Billa România a fost menținută de către instanțele judecătorești

billa-logoConsiliul Concurenţei a dat publicităţii azi, 14 mai 2013, un comunicat potrivit căruia Tribunalul Bucureşti a confirmat irevocabil legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei societăţii comerciale Billa România, în anul 2008, pentru furnizarea de informaţii inexacte/incomplete.

Billa România a fost sancţionată cu amendă contraventională în valoare de 2.149.689,70 lei (aprox. 600.000 Euro), reprezentând 0,2% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2007, pentru că a furnizat date inexacte/incomplete autorităţii de concurenţă, în cadrul investigaţiei pentru analizarea sectorului comercializării produselor alimentare.

SC Billa România SRL a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria sectorului 2, cât şi Tribunalul Bucureşti au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia, menţinând integral amenda aplicată de către Consiliul Concurenţei.

În cadrul aceleiaşi investigatii, au mai fost sancţionate încă două companii pentru furnizarea de informatii inexacte/incomplete : S.C. PIC S.A. cu amenda de 819.033,66 lei, şi S.C. SPAR S.R.L. cu 256.229,80 lei (sumele reprezentând 0,2% din cifrele de afaceri ale companiilor pe anul 2007).

Amenda aplicată PIC a fost menţinută integral, irevocabil, de Tribunalul Argeş, iar cea aplicată SPAR a fost redusă de instanţele judecătoreşti la 64.057,45 lei, reprezentând 0,05% din cifra de afaceri totală a societăţii pe anul 2007.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,040 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Amenda de 600.000 de euro pentru Billa România a fost menținută de către instanțele judecătorești
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: