Auchan încheie remodelarea celor 20 de magazine Real și ajunge la 31 de hipermarketuri în România

Auchan deschide oficial mâine, 12 aprilie 2014, magazinul din Centrul Comercial AFI Cotroceni cu care încheie remodelarea celor 20 de magazine Real și ajunge la 31 de hipermarketuri în România. Auchan devine practic al doilea mare jucător de pe piaţa de retail alimentar din România, după cifra de afaceri şi suprafaţa de vânzare. Alte două magazine sunt în construcţie: Auchan Drumul Taberii şi Auchan Coresi Braşov.

2Început în data de 17 octombrie 2013 cu magazinul din bulevardul Theodor Pallady – Bucureşti, procesul de rebranding s-a efectuat în mai puțin de 6 luni. Odată cu deschiderea magazinului din Centrul Comercial AFI Cotroceni, Auchan finalizează integrarea celor 20 de magazine preluate de la Metro Group.

În data de 20 noiembrie 2012, Auchan anunţă preluarea a 95 de hipermarketuri Real și 13 centre comerciale din România, Polonia, Rusia și Ucraina. Consiliului Concurenței din România validează tranzacția pe data 29 iulie 2013, iar pe 12 septembrie 2013 se semnează finalizarea tranzacției și are loc preluarea efectivă a magazinelor de către Auchan.

Pe 17 octombrie 2013 se deschide primul magazin sub marca Auchan, în Pallady, București. Apoi, cu o cadență de 3 remodelări pe lună, sunt redeschise următoarele 6 magazine, până la sfârșitul anului 2013. Mulțumită unui proces optimizat, 2014 aduce o integrare și mai accelerată, cu patru deschideri pe lună, pentru a termina cu 2 deschideri pe săptămână în ultima lună.

Procesul de remodelare

La nivel de magazin, transformările au constat în modificări tehnice şi comerciale, cum ar fi reorganizarea suprafeței de vânzare (lărgirea aleilor), extinderea unor universuri comerciale, îmbunătăţirea confortului clienţilor, decorarea, sistemele informatice, formarea și acompanierea echipelor și, mai ales, introducerea comerţului Auchan, de tip discount generalizat.

Investiţia în procesul de remodelare s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro pentru fiecare dintre cele 20 de magazine, iar suprafaţa remodelată a fost de 140.000 mp. Prin preluare, Auchan a integrat şi format mai mult de 5.000 de angajaţi de la real.

Peste 50.000 de produse sunt listate de la 1.200 de furnizori, dintre care peste 200 fiind furnizori locali. Un procent de 50% din furnizori au fost furnizori comuni Auchan-real, 25% au fost furnizori exclusiv Auchan şi 25% au fost furnizori exclusiv real.

1“Odată cu deschiderea Auchan Cotroceni, am finalizat integrarea celor 20 de noi hipermarketuri Auchan, în mai puțin de 6 luni. Doresc să mulțumesc în mod special tuturor partenerilor și furnizorilor dar și tuturor colaboratorilor noștri, care au facut posibilă această reușită extraordinară.

Astăzi, grație celor 31 de magazine de pe întreg teritoriul țării suntem și mai pregătiți să oferim locuitorilor „Diferența Auchan”, să ne îndeplinim misiunea de a le îmbunătăți puterea de cumpărare și calitatea vieții dar și să ne realizăm mai bine ambiția de a crea valoarea în România pentru clienți, angajați, furnizori și comunitate, pentru a face din Auchan magazinul preferat al tuturor românilor,” a declarat Patrick Espasa, Director General Auchan România.

În noua dimensiune, reţeaua Auchan are 31 de magazine în 18 oraşe (plus alte două în construcţie), 3 platforme logistice, 3 regiuni de dezvoltare şi 70,5 milioane de clienţi. Suprafaţa totală de vânzare este de 252.000 mp, iar cifra de afaceri comună Auchan-real a fost în 2013 de 4,6 miliarde lei.

Auchan Cotroceni

Remodelarea magazinului din Cotroceni a durat 18 zile și a fost realizată cu magazinul deschis, raion cu raion.

Pe o suprafaţă netă de vânzare de 7.500 mp, noul hipermarket Auchan Cotroceni va comercializa o gamă completă cu peste 55.000 de produse alimentare și nealimentare. Centrul comercial dispune de o parcare de 2.500 de locuri.

Auchan Timişoara Nord

Iei s-a inaugurat penultimul magazin Auchan remodelat din cele 20 de magazine real. Pe o suprafaţă netă de vânzare de peste 7.600 de mp, noul hipermarket Auchan Nord oferă locuitorilor din Timișoara și din împrejurimi o gamă completă de peste 50.000 produse, alimentare și nealimentare.

Planuri pentru 2015

Două proiecte sunt în plin proces de construcţie: Drumul Taberii, unde se va construi un magazin Auchan şi viitorul sediu al companiei şi Coresi Braşov, un magazin de dimensiuni foarte mari – peste 13.000 mp – în cadrul centrului Comercial Coresi, proiect dezvoltat de Immochan, divizia imobiliară a Grupului Auchan. Ambele vor fi inaugurate în 2015 şi vor atrage aproximativ 1.000 de locuri de muncă noi.

În 2015, Auchan va demara dezvoltarea unui serviciu de vânzări online, iar în 2016 se vor face primele teste.

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

3 comentarii la „Auchan încheie remodelarea celor 20 de magazine Real și ajunge la 31 de hipermarketuri în România”

  1. Pingback: The latest news from romanian food retail

  2. Pingback: Top 10 evenimente din retail, în 2014

  3. Pingback: Evoluția retailului alimentar din România, în 2014. Previziuni pentru 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *