Auchan Militari – un hypermarket de week-end

Ieri am fost in hypermarket-ul Auchan Militari, din Militari Shopping Center ( Bd. Iuliu Maniu ), in jurul pranzului. Datorita job-ului vizitez cam toate magazinele de profil din Bucuresti si merg chiar si in cele din tara, dar nu am mai vazut demult un magazin asa de pustiu. Este adevarat ca era ora pranzului, intr-o zi de luni, dar parca prea gol era…

Imagine0086

Cu toate acestea, Auchan Militari este magazinul care, de cand s-a deschis, il prefer din mai multe motive : este aproape de casa si fac intre 5 si 10 minute, sunt mai multe case deschise fata de alte hypermarket-uri, motiv pentru care nu stau la coada aproape deloc ( in week-end e mai aglomerat, dar sunt deschise suficient de multe case ), este amplasat intr-un centru comercial cu mai multe brand-uri de interes : Praktiker, Domo, Decatlon – primul magazin deschis in Romania ( articole sportive ), C & A etc si are si o zona interesanta de fast-food-uri si galerii comerciale. In galeriile comerciale magazinul preferat este DM ( Drogerie Markt ). Nu este primul deschis in Romania, dar pentru mine este cel mai aproape de casa si am descoperit un raport excelent calitate / pret la produsele din DM.

Ce variante de hypermarket-uri sunt in zona Militari ? Cora Lujerului : prea aglomerat ( sortimentatie mare, rafturi ingramadite, cozi imense la case, acces greoi din punct de vedere trafic, catre magazin ), Carrefour Militari : aglomerat si mai departe de casa ( risti sa ramai blocat pe centura), Carrefour Orhideea : e totusi prea departe si oricum accesul catre aceasta locatie este restrictionat din cauza constructiei pasajului Orhideea si mai nou, real Cotroceni : departe, acces catre magazin aglomerat, dar va fi de luat in considerare pentru ca aglomeratia de la deschidere se va risipi, treptat. Mai iau real-ul in calcul si pentru faptul ca ma multuleste si din punct de vedere sortimentatie.

Dar sa revenim la Auchan. Punctul slab al magazinelor Auchan, in general, comparandu-le cu alte hypermarket-uri ,este ca sortimentatia este mai saracacioasa sau altfel spus, numarul de articole listate in Auchan este mai mic decat cel de la real, Carrefour sau Cora. Multe din brand-urile preferate ca si cumparator, nu le gasesc la Auchan , pentru ca ( vorbesc in cunostiinta de cauza ) nu sunt listati multi furnizori care se regasec in celelalte retele. Din aceasta strategie exista insa si avantaje : magazinul este mai aerisit, distanta dintre rafturi este mai mare, dispunerea produselor este mai generoasa si este facuta pe verticala ( acelasi produs, pe mai multe fete, de la ultima polita de sus pana la prima de jos ). Daca mai adaugam ca suprafata de vanzare este mai mare decat a unui magazin real sau Carrefour si implicit numarul de case, rezulta un magazin aerisit, construit parca impotriva aglomeratiei. Si acum revenind…ieri mi s-a confirmat acest lucru, desi era o zi de inceput de saptamana. Altfel, mi s-a intarit concluzia ca Auchan Militari, este un magazin de week-end.

2performant.com

5 comentarii la „Auchan Militari – un hypermarket de week-end”

  1. Foarte sugestiva poza. Arata intr-adevar spatios, poti sa intri cu un carucior de bebe si sa te plimbi lejer, fara sa blochezi culoarele. Si ce conteaza ca era asa gol, foarte bine, arata-mi mie un om caruia sa-i placa sa n-aiba loc de lume intr-un supermarket.

  2. Mie-mi place Auchan, tocmai din acest punct de vedere: este aerisit si nu te plictisesti stand la coada la casa. Ce-i drept nu au extraordinar de multe produse din aceeasi categorie, dar cum nu am fixuri pe marca de produse, merge. Nu stiu cum este in timpul saptamanii de aglomerat / liber, dar stiu ca atunci cand ma duc eu, in general sambata, nu este aglomerat. In restul saptamanii cumparaturile curente le fac la Billa, MegaImage si sa nu uit magazinele de cartier.

  3. Nu știu ce să zic… Mie îmi place Auchan… În Brașov e mai slăbuț, dar cele din Maritimo, Militari, Titan și Vitan sunt foarte bune! Le apreciez pentru numărul mare de importuri și ei excelează mai ales la capitolul băuturi nonalcoolice. Și la bere sunt nr.1. La patiserie și la prăjituri îi mai apreciez! La fructe uneori sunt destul de ok. În general un magazin unde găsești mereu altceva și de calitate. Au multe noutăți pt. România (7UP, Pepsi, Coca-cola, săpun cu mango ș.a.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *