Carrefour vizează extinderea platformei carrefour-online.ro pe segmente de produse precum: foto/video, bio, gourmet, vinuri, carți, cadouri

Lansat iniţial în beta de către Carrefour România acum un an, pe 22 aprilie 2013, primul magazin online alimentar din România cu livrare la domiciliu – carrefour-online.ro – şi-a îmbunătăţit constant sortimentaţia şi serviciile, menţinându-se pe traseul obiectivului autoimpus, acela de a „muta” întreg hypermarketul din offline, în online.

site12La un an distanţă de primele teste ale platformei carrefour-online.ro, am stat de vorbă cu Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour România, cu scopul de a aduce la zi informaţiile legate de acest serviciu.

retail-FMCG.ro: Care au fost principalele provocări aduse de noul serviciu de cumpărături online, carrefour-online.ro?

Andreea Mihai: „Principalele provocari au fost legate de construcţia unui serviciu nou – livrare de produse alimentare la domiciliu – în condiţiile în care, la momentul business plan-ului, nu exista niciun best practice în domeniu pe piaţă şi niciun fel de research pe un astfel de comportament de consum. Am fost nevoiţi să construim totul de la zero, bazându-ne într-o oarecare măsură pe date legate de piaţa de profil din occident şi în cea mai mare măsură pe propria noastră intuiţie. Chiar înainte de asta, o provocare esenţială a fost constituită de luarea deciziei de a începe cu food şi nu cu non-food.”

retail-FMCG.ro: La inaugurare, aţi afirmat că serviciul carrefour-online.ro, disponibil iniţial doar pentru Bucureşti şi Ilfov, va fi extins şi către alte oraşe. Aţi început să testaţi serviciul şi în alte oraşe?

AM: „Pentru moment, concentrarea noastră principală stă în îmbunătăţirea zilnică şi substanţială atât a experienţei de cumpărare online, cât şi a proceselor care stau în spatele acestui demers.”

retail-FMCG.ro: Câţi clienţi are în acest moment magazinul online?

AM: „Nu putem oferi date în această privinţă, însă numărul de clienţi este conform cu aşteptările noastre pentru acest prim an de activitate.”

retail-FMCG.ro: Numărul de produse disponibile în carrefour-online.ro a crescut progresiv. Aţi mai adăugat şi alte produse în ofertă? S-au mai diversificat categoriile de produse? Câte produse marcă proprie sunt disponibile pentru magazinul online? Cât mai durează până vă îndepliniţi obiectivul, acela de a „muta” tot hipermarketul în online?

AM: Site-ul „primeşte” acum, în fiecare lună, în jur de 1.500 de produse noi din gama hyper. În categoriile lor, aproape toate produsele marcă proprie sunt prezente. Estimăm că în cursul anului viitor să putem avea oferta completă de hyper prezentă şi în online. După cum am mai spus, dificulatea stă în fotografierea constantă a produselor precum şi în completarea tuturor datelor text disponibile pe etichetele acestora. Categoriile evoluează pe masură ce numărul şi tipul produselor evoluează, totuşi facem modificări de categorii cu foarte mare atenţie pentru a ţine cont de SEO.”

retail-FMCG.ro: Care este valoare medie a cosului de cumparaturi din carrefour-online.ro?

AM: „În jur de 4 ori mai mare decât bonul mediu din hypermarketul offline.”

retail-FMCG.ro: Care mai este rata de repeat a comenzilor (ce procent din total cumpărători repetă o comandă pe platformă?) Dar rata de retur?

AM: „Rata de repeat este de peste 60%, iar rata de retur este 0.”

retail-FMCG.ro: Aveţi oferte promoţionale destinate exclusiv clienţilor care fac cumpărăturile online? Dacă da, care au fost cele mai eficiente?

AM: „Nu avem încă oferte promoţionale destinate exclusiv achiziţiei online. Pe site, afişăm nivelul de preţ din magazin, inclusiv cel promo.”

retail-FMCG.ro: Ce parteneriate cu alte platforme online mai aveţi în vedere, ca şi categorii de produse, dacă nu puteţi da nume?

AM: „Avem în vedere extinderea pe segmente de produse mai puţin sau incomplet reprezentate în magazinul fizic, precum: Foto/Video, bio, gourmet, vinuri, carţi, cadouri, etc. Toate aceste segmente vor veni în completarea ofertei noastre offline.”

Aducem la zi şi informaţiile legate de magazinul carrefour-online din ghidul de cumpărături online:

carrefour-online.ro

ghid de cumpărături online

Data oficială a lansării

25 iulie 2013

Acoperire

Bucureşti şi Ilfov

Orar

L:V 14.00-22.00

S: 10.00-15.00

Call Center, Info

clienti_online@carrefour.com

tel. 0800-0800-02

Sistem de plată

Online cu PayU

Foloseşte fişiere cookie

DA

Număr de articole

Peste 15.000

Număr produse marcă proprie

peste 1.500

Creşterea sortimentului

1.500 de articole/lună

Produse exclusive, Oferte exclusive

NU

Butoane de Social Media pe site

DA

Confirmarea comenzii

e-mail

Taxe de transport

taxă de livrare 15 lei

Timp de pregătire comenzi

Livrare a doua zi

Comandă minimă

150 lei

Livrare la domiciliu

DA (Fan Curier)

Ridicare comanda de la magazin

NU

Aceleaşi preţuri ca în magazin

DA

Aceleaşi promoţii ca în magazin

DA

Sistem fidelitate inclus

DA

Rată de repeat a comezilor

60%

Rată de retur

0

Pungi cumpărături

Gratuite, transparente

Versiune mobilă a site-ului

DA

Inovaţie

Cumpărături direct din funcţia de “search”

În România, Grupul Carrefour numără 171 magazine dintre care 25 hipermarket-uri „Carrefour”, 80 supermarket-uri „Market”, 65 magazine de proximitate „Express” și un website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

retail-FMCG

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Carrefour vizează extinderea platformei carrefour-online.ro pe segmente de produse precum: foto/video, bio, gourmet, vinuri, carți, cadouri

Spune-ți părerea

  1. […] Carrefour vizează extinderea platformei carrefour-online.ro pe segmente de produse precum: foto/vid… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: