Cifra de afaceri din retail a crescut în luna decembrie 2011 cu 10,3%

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna decembrie 2011, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,3% respectiv, cu 0,3%. Acest lucru s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+26,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+10,1%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,0 % respectiv, cu 3,9%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,2%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (+0,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,7%.

În anul 2011, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de anul 2010, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5% respectiv, cu 3,3%, scădere cauzată de reducerea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-6,2%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,7%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 0,2%.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Cifra de afaceri din retail a crescut în luna decembrie 2011 cu 10,3%
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Cifra de afaceri din retail a crescut în luna decembrie 2011 cu 10,3%Vezi oferta eMAG.ro […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: