Compania Selgros Cash & Carry România a inaugurat primul său parc fotovoltaic

Compania Selgros Cash & Carry România a inaugurat marți, 9 octombrie, primul său parc fotovoltaic, amplasat pe acoperișul magazinului Selgros Pantelimon. Instalația realizată cu o investiție de circa două milioane de euro include 3778 de panouri solare, are o putere de 906 kilowatti şi reprezintă una dintre cele mai mari investiţii de acest gen de până acum din România.

Instalaţia fotovoltaică de la Selgros Pantelimon face parte din planul companiei de reducere a costurilor de operare, prin producţia de energie regenerabilă. “Este prima investitie de acest gen, vor urma şi altele, panourile urmând a fi plasate pe acoperişurile magazinelor şi parcărilor noastre. Credem că, alocând resurse pentru energia verde, putem obține un dublu beneficiu: contribuim activ la un mediu mai puțin poluat și putem atenua, parțial, efectele majorării prețurilor la utilități”, a declarat Alexandru Vlad, director executiv al Selgros Cash & Carry România.

Compania Selgros a primit la finele lunii august licenţa de producător de energie electrică. Centrala electrică fotovoltaică realizată la Selgros Pantelimon are un randament calculat de 86% şi este compusă din panouri policristaline, sisteme de susţinere, cablaje şi echipamente de transformare produse de compania germană Schueco International, lider mondial în domeniu, reprezentat în România de Alukoenigstahl.

 

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *