Conform unui studiu GfK Retail, piața de instrumente de scris a înregistrat o scădere de 7%

Conform datelor de cercetare GfK Retail and Technology România, în prima jumătate a anului 2012, în magazinele tip cash&carry şi hypermarket, piața de instrumente de scris a înregistrat o scădere de 7% în volum faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte valoarea produselor vândute, s-a înregistrat o creştere de 3% în lei comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2011, atingând o valoare de aproximativ 10 milioane de lei în aceste formate de magazin.

De-a lungul timpului, ponderea categoriilor în structura pieței de instrumente de scris a fost stabilă. Comparând  aceeaşi perioadă din 2012 cu cea din 2011, remarcăm fluctuaţii de maximum 1,5%.

Un “boom” al vânzărilor în sectorul instrumentelor de scris se înregistrează în lunile august – septembrie, perioada de pregătire pentru un nou an şcolar. Deoarece vorbim despre o categorie cu o sezonalitate specifică, producătorii acordă o atenţie deosebită în această perioadă nevoilor consumatorilor şi aduc pe piaţă elemente noi, atractive şi înalt funcţionale”, declară Ciprian Hatneanu, director Retail and Technology GfK România.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,068 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Conform unui studiu GfK Retail, piața de instrumente de scris a înregistrat o scădere de 7%
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: