Consiliul Concurenței a autorizat preluarea rețelei Al Comsib de către PROFI

Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 27 februarie 2012, că a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de către SC Profi Rom Food SRL prin preluarea controlului unic asupra activităţii a şase magazine deţinute de către SC AL COMSIB SA în oraşul Sibiu.

Concentrarea economică analizată are loc, în principal, în domeniul comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount şi alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier).

Având în vedere că activităţile părţilor nu se suprapun la nivelul localitaţii Sibiu, efectele operaţiunii de concentrare economică asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Preluarea magazinelor Al Comsib corespunde planurilor PROFI de menţinere a unui ritm de creştere ridicat, la reţea urmând să se mai adauge încă cel putin 25 de noi magazine în acest an. Cu noile magazine achiziţionate PROFI numară în acest moment 113 magazine in 67 de localităţi, fiind cel de al treilea mare retailer modern din România.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,956 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Consiliul Concurenței a autorizat preluarea rețelei Al Comsib de către PROFI
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: