Consiliul Concurenței nu a luat nicio decizie în sensul sancționarii companiilor Metro, Selgros și Mega Image

IMG-1764Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 6 octombrie 2014, printr-un comunicat oficial, că nu a luat nicio decizie în sensul sancţionarii companiilor Metro, Selgros şi Mega Image implicate în investigaţia privind piaţa de retail alimentar. Raportul realizat în urma investigaţiei a fost trimis părtilor implicate, o decizie în acest caz urmând a fi luată doar după audierea companiilor investigate.

Autoritatea de Concurenţă derulează, începand cu anul 2009, o investigaţie privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare.

Conform legislaţiei naţionale şi comunitare din domeniu, concluziile preliminare privind suspiciunile de încălcare a regulilor antitrust sunt cuprinse într-un raport ce este transmis părţilor implicate. În acest fel, destinatarii pot examina documentele din dosarul de investigație, formula observaţii cu privire la caz şi pot solicita audieri. Consiliul Concurentei ia o decizie finală după ce părțile și-au exercitat dreptul la apărare.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *