Next_Capitall

cora România a amplasat o stație de colectare a deșeurilor în parcarea hipermarketului cora Lujerului

cora România şi Green Group au lansat, în parcarea hipermarketului cora Lujerului, cea mai modernă infrastructură de colectare a deșeurilor, stația automatizată SIGUREC.

cora RomâniaClienții cora pot aduce la noua staţie toate deșeurile reciclabile pe care le generează acasă, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii, primind pe loc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături în cora.

Valoarea bonurilor se calculează în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse, plecând de la următoarele valori per unitate: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doză de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor diferă în funcție de tipul de echipament și cantitate.

“Am gândit proiectul pentru a fi la îndemână celor care vin la cumpărături săptămânal. Pun deșeurile în portbagaj, își iau voucherul și apoi se duc cu el în magazin. Totodată, vrem ca oamenii să înțeleagă și că voucherul este o garanție că deșeurile au fost înregistrate și vor ajunge pe drumul cel mai scurt în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al grupului de reciclare Green Group.

Mărţişoare magice de la Flanco

„Proiectul SIGUREC reconfirmă grija pe care cora România o acordă clienților săi și, în general, comunităților din zonele în care este prezentă. Atenția față de mediul înconjurător este o condiție esențială pentru un trai mai sănătos și mai sigur. Așadar, pe lângă asigurarea unor produse și servicii de cea mai bună calitate in rețeaua de hipermarketuri cora, ne străduim să contribuim la construirea unui viitor sustenabil, mai verde.

Benefiiciile implementării proiectului SIGUREC sunt multiple pentru clienți, cărora li se oferă un mecanism modern și eficient pentru a se debarasa de deșeurile casnice în cel mai prietenos mod pentru mediu. Astfel, vom obţine mediul pe care ni-l dorim mai curat pentru noi toţi”, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului.

„Am decis să investim în proiecte verzi şi inovatoare care să ofere soluţii practice pentru colectarea de deşeuri şi astfel să creăm mentalitatea necesară pentru aceste acţiuni absolut normale. Acest proiect este o extindere a punctelor cora Verde din magazinele Lujerului şi Pantelimon care permite acum posibilitatea de colectare a oricăror tipuri de deşeuri reciclabile pe care o gospodarie le generează. Î

n plus, pentru a stimula  colectarea şi reciclarea oferim un voucher valoric de cumpărături pentru fiecare deşeu depus  la cora Verde, care se poate utiliza în hipermarketurile noastre. Extinderea proiectului este un succes. Din ianuarie 2016, de la implementarea noului echipament, am înregistrat o creștere de 250% a gradului de colectare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, respectiv de la 23.000 de bucăți la 60.000”, a arătat Emanuel Pârvulescu, head of environment  cora România.

Cu bonurile eliberate de stația SIGUREC, utilizatorii se pot înscrie la concursuri cu premii constând în 2.000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deșeurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașina Toyota Yaris Hybrid. Pentru înscrierea la concursuri, ei trebuie să descarce aplicația SIGUREC și să scaneze codul QR inscripționat pe bon, fie au opțiunea să introducă numărul unic de înregistrare de pe bon pe site-ul www.sigurec.ro, la secțiunea Concursuri.

Toate deșeurile colectate la stația SIGUREC sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper Zărneşti și alții.

Parteneriatul între Green Group și cora România pentru a oferi o soluție modernă și atractivă de colectare a deșeurilor a fost inițiat în anul 2013, odată cu amenajarea spațiilor de reciclare cora Verde în 10 magazine din rețeaua cora. Proiectul a fost lansat în cadrul programului Acord Voluntar, alături de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. La cora Verde funcționează două aparate automatizate SIGUREC, având dimensiuni reduse, adaptate pentru interiorul magazinelor. Aici, clienții au putut aduce aparatura electrică şi electronică, PET-uri și doze din aluminiu pentru băuturi, primind vouchere de cumpărături.

Stația de colectare SIGUREC amplasată la cora Lujerului face parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul norvegian prin Granturile norvegiene și administrat de compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group. Tot în cadrul proiectului au mai fost lansate astfel de sisteme și în Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iași, Suceava, Focșani, Brăila, Pitești, Ploiești, Cluj, Tulcea, Galați și Constanța.

cora România

cora România, parte a Grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail. Grupul este prezent din 2003 pe piaţa din România, în prezent operând prin intermediul a 11 hipermarket-uri, 4 în Bucureşti şi 7 în ţară.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » cora România a amplasat o stație de colectare a deșeurilor în parcarea hipermarketului cora Lujerului

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: