Declarația Lidl privind retragerea de la vânzare a apei minerale Saguaro de 2L

După ce ieri, 5 mai, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a oprit de la comercializare o cantitate de 101.160 de litri apă minerală naturală, provită din sursa F4 Roşu Vatra Dornei, judeţul Suceava, retailerul Lidl face următoarele precizări:

„Clienţii sunt o prioritate pentru Lidl, motiv pentru care luăm în permanenţă măsuri suplimentare de verificare a produselor.

Vă informăm că am retras o parte din apa minerală Saguaro de 2L furnizată de unul dintre producătorii noştri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greşită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei.

Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiză puse la dispoziţie de producător, că apa minerală Saguaro de 2L nu prezintă probleme de calitate.

Apa minerală Saguaro de 2L este furnizată de unul dintre primii trei producători de apă minerală din România. Responsabil pentru informaţiile conţinute de etichetă şi procesul efectiv de etichetare este producătorul. Acesta din urmă a declarat că va remedia în cel mai scurt timp cu reprezentanţii ANPC neconcordanţele informaţiilor conţinute de etichetă.

După remedierea neconcordanţelor privind etichetarea, apa minerală Saguaro de 2L de la respectivul producător se va regăsi spre vânzare în toate magazinele Lidl din ţară.”

SaguaroCa urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roşu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Roşu, a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

„Societatea Naţională a Apelor Minerale, care are în concesiune sursa de apă, ne-a spus ca nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj. Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale, în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, spune că pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE. Au fost verificaţi 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Roşu şi operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din această sursă. S-au aplicat 36 de amenzi contravenţionale, în valoare de 268.100 lei”, a declarat ieri preşedintele ANPC, Marius Duncă, într-o conferinţă de presă (sursa: Agerpres).

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 litri care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate.

FOTO

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,028 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Declarația Lidl privind retragerea de la vânzare a apei minerale Saguaro de 2L
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: