Detalii despre francizele Shop&Go și Express. PROFI caută spații comerciale și terenuri în zone centrale

Una dintre soluţiile de dezvoltare pentru comercianţii alimentari, parte dintre ei afectaţi de dezvoltarea retailului modern – mai ales al celui de proximitate – o reprezintă achiziţionarea unei francize, iar retailerii alimentari prezenţi pe piaţa din România ce deţin astfel de francize sunt Mega Image, prin franciza Shop&Go şi Carrefour, prin francizele Expres (urbanul mare) şi Contact (urbanul mic şi zona rurală).

Pentru comercianţii care iau în calcul posibilitatea achiziţionării unei francize, am selectat câteva informaţii de bază pe care aceştia trebuie să le ştie până la solicitarea propriu-zisă a unei francize. Nu vom menţiona şi detalii de costuri, fiecare dintre doritori putându-le solicita, conform detaliilor de mai jos.

Mega Image

Shop&Go-1Retailerul belgian Mega Image dezvoltă în România o reţea ce cuprinde în prezent 411 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (200), Shop&Go (209), AB COOL FOOD (1), Mega Drive (1).

Shop&Go este brandul de franciză al retailerului Mega Image, ale cărui magazine se află, cu precădere, în Bucureşti.Conceptul de proximitate Shop&Go, lansat în 2010, vine în întâmpinarea clienţilor care doresc să îşi facă cumparaturile rapid, din proximitatea locuinţei sau în drum spre casă. Lista completă a magazinelor.

Pe de altă parte, prin conceptul Shop&Go, Mega Image oferă şi posibilitatea celor care vor devină antreprenori preia un magazin Shop&Go pe care -l gestioneze. Mega Image pune la dispoziţie experienţa sa în retail, în timp ce persoanele interesate pot opera un astfel de magazin, fără riscurile de a începe afacerea de la zero.

Principala cerinţă pentru a deţine un magazin Shop&Go este ca spaţiul comercial propus să fie situat în Bucureşti şi să aibă minim o suprafaţă utilă totală de 110 mp. Cei care doresc pot aplica pentru un magazin Shop&Go aici.

Momentan, însă, datorită numărului mare de aplicanţi, procesul de înscriere şi selecţie în vederea preluării şi administrării unui magazin Shop&Go, a fost înterupt pe o perioada nedeterminată.

Carrefour

Express Sigma CentruÎn România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 92 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online.

Unul dintre cele două branduri de franciză aparţinând retailerului francez Carrefour este Express, reţeaua de magazine de proximitate, despre care cei interesaţi să dezvolte o franciză pot găsi detalii în cele ce urmează.

Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o reţea de magazine să păstreze, să administreze şi să îşi dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România. Scopul Carrefour este acela de a menţine specificitatea fiecărui comerţ de proximitate, respectând rezultatul anilor de experienţă a partenerilor săi şi adăugând elementele Express distinctive pentru a întări şi dezvoltă ceea ce există deja.

Având la bază experienţa unui retailer precum Carrefour, retailerul pune la dispoztia francizatului:

– soluţii de amenajare

– o sortimentaţie adaptată (minim 1.000 produse)

– produse marcă proprie Carrefour, la aceeaşi calitate cu brandurile naţionale dar la preţuri cu minimum 30% mai mici

– training de formare

– consilier de franciză dedicat

– sistem logistic şi informatic performante

– consiliere juridică, financiară şi tehnică

Cerinţele pentru o franciză Express impun un magazin de proximitate cu o suprafață de vânzare între 50 – 400 mp.

Aici găsiţi mapa-prezentare-express pentru descărcare.

Alte informaţii la  adresa: express_romania@carrefour.com.

La aceasta oră nu deţinem încă detalii despre franciza Carrefour „Contact”.

Un alt retailer aflat în plină expansiune în România este PROFI care nu oferă, cel putin deocamdată, posibilitatea a achiziţionare a unei francize, dar este în căutare de spaţii comerciale în clădiri cu suprafața minimă de 450 m, la parter şi terenuri în zone centrale pentru a le închiria. Cei care deţin astfel de spaţii sau terenuri pot trimite detalii la adresa: expansiune@profi.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Detalii despre francizele Shop&Go și Express. PROFI caută spații comerciale și terenuri în zone centrale

Spune-ți părerea

 1. […] Detalii despre francizele Shop&Go și Express. PROFI caută spații comerciale și terenuri în… […]

  Răspunde
 2. […] Retail&FMCG pune la dispozitia celor interesati cateva date privind cerintele prin care puteti lucru sub […]

  Răspunde
 3. […] magazinele în franciză. Dupa ce am arătat care sunt condiţiile de achiziţionare a două dintre francizele disponibile în comerţul alimentar din România, în prezentul articol vom povesti despre franciza […]

  Răspunde
 4. buna seara doresc sa cumpar o fanciza in solutionarea unui post la unul din magazinele dumv.. rog sami s ma indrumati la sediul sau unde pot depune dosarul multumesc

  Răspunde
 5. buna seara detin spaetul necesar pt deschiderea unui magazin ofertei dmv rog ai multe detali vreu sa devin partner multumes virgil 0733964721

  Răspunde
 6. Dețin teren stradal.sos colentina 100 mp

  Răspunde
 7. buna sera am mai multe spatii vrancea camupuri galati munteni va pot sa va dau spatii la rosu sau la gata in functie dr m 2

  Răspunde
 8. Dețin spatiu stradal sos.colentina,statie,închiriez pt magazin alimentar,Profit,cafenea sau altele,trafic intens

  Răspunde
 9. DETIN UN SPATIU PARTER + ETAJ AMENAJAT CA SPATIU COMERCIAL . SUPRAFATA 180 mp . doresc sa-l inchiriez sau in franciza .

  Răspunde
 10. Detin un spatiu comercial 110mp, doresc sa-l inchiriez.

  Răspunde
 11. OINACARU ADRIAN 16 august 2018, 12:21

  DETINEM UN SPATIU COMERCIAL IN MEDIUL RURAL ,AMPLASAT IN CENTRU .CU O SSUPRAFATA DE CCA.90MP LA PARTER +90MP. LA MANSARDA,DORIM SA-L INCHIRIEM SAU IN FRANCIZA IN LOCALITATEA ATEL,JUD.SIBIU

  Răspunde
 12. Nitu adriana elena 11 septembrie 2018, 19:48

  Detin un spatiu comercial in comuna varasti judetiu giurgiu soseaua principala si as vrea sal inchiriez nu stiu daca va intereseaza 80mp parter si 80mp etaj

  Răspunde
 13. Buna ziua,

  Detin un teren in orasul Gaesti-Dambovita in suprafata de 3800 m, cu deschidere pe doua strazi astfel: la strada principala – Academician Serban Cioculescu, cea care duce la Autostrada Bucuresti-Pitesti(A1) deschiderea este de 30 m, iar pe strada laterala, deschiderea este de 120 m. Ma gandeam ca este o pozitie buna, fiind si aproape de targul saptamanal din oras, pentru deschiderea unui magazin pe acel teren. In special sunt interesata pentru inchirierea terenului, dar putem negocia si vanzarea terenului. daca doriti va pot transmite adresa corecta ca sa puteti verifica pe Google Maps.
  Strada este foarte circulata, fiind asa cum am spus, strada care leaga orasul Targoviste de Autostrada A1, dar si o strada care duce la multe localitati limitrofe orasului Gaesti.

  Multumesc.
  Elena Belu

  Răspunde
 14. Doresc sa dau spre închiriere spațiu comercial în com albesti sat ungureni str principala baraj vidraru nr 452

  Răspunde
 15. Caut teren de inchiriat cine poate sa ma ajute ??

  Răspunde
 16. Buna ziua ! Am un spatiu de 1000 mp, la tara intr.un sat unde nu există decât 2 magazine, cu produse strict necesare, fără o calitate f.buna , si preturi destul de mari.Spatiul este central, in jud.Olt, la 10 km spre N, de la Dunăre.Multumesc !

  Răspunde
 17. Ciumacenco alexandru 19 august 2019, 18:56

  Buna seara detin spatiu 120 m2 bucuresti sector 1 zona gheorghe ionescu sisesti
  0765004901

  Răspunde
 18. Bună ziua!!in Colentina-Bucuresti…am spatiu de închiriat p+1,functioneaza ca magazin alimentar,aproape de Niro…

  Răspunde
 19. Buna ziua ! Detin o hala de 150 m patrati si 6 metri inaltime comuna valea dragului judetul giurgiu la 3 minute de mers pe jos de centrul comunei ..va intereseaza?

  Răspunde
 20. Florin-Marius Barbu 30 mai 2020, 22:23

  Buna ziua!
  Detin un spatiu comercial ca. 300 m² per nivel in comuna Plopii Slavitesti ,Jud. Teleorman si as dori sa inchiriez parterul .Mentionez ca se afla in stadiul de totala renovare( exterior ,interior,parcari,Magazie ,gard .. etc)
  Cei interesati imi pot scrie la f.barbu@bfm-malerei.at
  Va multmesc si va doresc afaceri prospere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: