Enterprise Investors analizează opțiunile strategice pentru Profi

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania.

Enterprise InvestorsManagerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

„Nu s-a luat nicio decizie cu privire la Profi. Încă de la achiziţie, compania a crescut într-un ritm rapid şi credem este un moment foarte bun explorăm toate opţiunilestrategice pentru Profi şi căutăm în acelaşi timp o structura de finanţare optimă care susţină o creştere viitoare la fel de ambiţioasă,” au declarat reprezentanţii Enterprise Investors.

Profi este reţeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România. PEF VI a achiziţionat 100% din companie pentru 66 milioane EUR în 2009, iar în 2011 a finalizat o investiţie adiţională de 10 milioane EUR. De la tranzacţia iniţială, Profi a crescut într-un ritm alert de la 67 de magazine la 400 de magazine în prezent, doar în 2015 deschizand 93 de magazine.

Compania operează magazine în formatele “Standard” și “City” în zonele urbane și a dezvoltat de curând și formatul “Loco”, destinat zonelor rurale din ţară, adaptându-și oferta pentru a răspunde nevoilor consumatorilor și pentru a penetra cu succes zone care înainte erau inaccesibile retailului modern.

În 2015 compania a înregistrat venituri de peste 565 milioane EUR (2,54 miliarde RON) și astăzi are aproape 10.000 de angajaţi. Cu 397 de magazine, în 189 de localități, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România.

Enterprise Investors

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depășește 2 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde EUR în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 112 companii realizand încasari brute de 2.3 miliarde EUR.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Enterprise Investors analizează opțiunile strategice pentru Profi

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: