Familia Moulin și-a majorat participația în grupul Carrefour la peste 10%

Cel mai mare acţionar al grupului francez de retail Carrefour, familia Moulin, a anunţat că şi-a majorat participaţia la peste 10% din capital, însă a adăugat că nu intenţionează să preia controlul la cel mai mare grup european de retail.

12Începând cu data de 17 iulie 2015, societatea Galfa, controlată de holdingul familial Motier, deţine 10,06% din capitalul Carrefour, faţă de 9,5% la sfârşitul lui 2014, ca urmare a deciziei de a primi acţiuni în locul dividendelor. În conformitate cu legislaţia care cere investitorilor să-şi declare intenţiile atunci când participaţia lor depăşeşte 10%, Galfa a precizat că nu exclude posibilitatea de a achiziţiona şi alte acţiuni Carrefour, dar că nu intenţionează să preia controlul asupra grupului.

Familia Moulin, proprietar al Galeries Lafayette, a achiziţionat o participaţie iniţială de 6,1% la Carrefour în luna aprilie 2014.

Printre ceilalţi acţionari ai Carrefour se numără miliardarul Bernard Arnault, fondatorul grupului de produse de lux LVMH, care are o participaţie de 8,99%, fondul american de investiţii Colony Capital, cu 5,8%, şi magnatul brazilian Abilio Diniz, care deţine 5,07% din acţiuni.

La nivel mondial, la finalul anului 2014, Grupul Carrefour deţinea un număr de 10.861 de magazine: 1,459 de hypermarketuri, 3,115 supermarketuri, 6,111 magazine de proximitate şi 175 de magazine tip cash & carry, fiind prezent în 34 de ţări.

În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine dintre care 27 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 92 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, nouă magazine de proximitate ‘Contact’ şi un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro.

Sursa: Agerpres.ro,

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Familia Moulin și-a majorat participația în grupul Carrefour la peste 10%”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 20 - 24 iulie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *