Immochan România lansează pe piața românească un nou concept, cel de shopping resort

Proiectul Coresi Braşov, dezvoltat de divizia imobiliară Grupului Auchan, Immochan România, aduce pe piaţa românească conceptul de shopping resort.

CORESI 1Proiectul Coresi din Braşov se poziţionează pe piaţa autohtonă a spaţiilor comerciale ca shopping resort drept o destinaţie principală de petrecere a timpului liber, un spaţiu care promite vizitatorilor săi experienţe memorabile şi inedite. Proiectul îşi propune să devină o destinaţie turistică şi un reper pentru întreaga regiune.

Coresi este primul proiect comercial de anvergură care va deservi un oraş cu o populaţie de 370.000 de locuitori, dar care nu dispune în prezent de nicio astfel de facilitate. Dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul, anterior abandonată, Coresi este cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, readucând la viaţă 8% din suprafaţa oraşului.

Coresi va găzdui un hipermarket Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 de metri pătraţi şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 32.000 de metri pătraţi şi o lungime de 650 de metri. Complexul va fi deservit de un spațiu de parcare ce include 3.000 de locuri.

„Coresi Braşov va fi mai mult decât un centru comercial, va fi unul dintre principalele puncte de atracţie ale oraşului, deopotrivă pentru locuitorii săi, dar şi pentru turişti. Noutatea absolută a proiectului Coresi este poziţionarea sa ca shopping resort, o reinventare a conceptului clasic de centru comercial. În cazul Coresi, accentul se schimbă dinspre ideea de <loc de cumpărături> spre aceea de <a place to be>, un loc cheie pentru întâmplări neaşteptate şi descoperiri memorabile, un centru pentru experienţe. Coresi va deveni principala destinaţie de petrecere a timpului liber, mai mult decât un mall sau un centru comercial. Vrem să fie un shopping resort”, declară Tatian Diaconu, Director General al Immochan România.

Ideea creării unui shopping resort a fost una dintre premisele proiectului. Astfel că, în interiorul Coresi, au fost integrate puncte cheie de atracţie. Un exemplu în acest sens este zona centrală a proiectului, care va găzdui pe o suprafaţă de 1.500 mp un spaţiu de entertainment în care atât copiii cât şi părinţii îşi vor putea petrece timpul în mod activ. Astfel, pentru prima oară în România, „inima” unui centru comercial devine zonă dedicată petrecerii timpului liber.

CORESI 2În plus, în cadrul Coresi se vor regăsi şi alte puncte de atracţie, cum sunt cele patru piaţete care vor purta nume distincte, unde vizitatorii îşi pot petrece timpul liber în mod plăcut. Mai mult, fiecare dintre aceste piaţete va avea un punct de agrement definitoriu. De exemplu, una dintre ele va fi dedicată evenimentelor de tip concerte sau piese de teatru.

În toată zona centrului comercial există zone de lounge, mici spaţii de odihnă dedicate vizitatorilor. Pe lângă spaţiile interioare rezervate petrecerii timpului liber, în zona exterioară, Coresi va pune la dispoziţia vizitatorilor săi 30.000 mp spații verzi și distracție.

Un alt element al shopping resort-ului este zona destinată cinematografelor, care se întinde pe 3.200 mp şi care va reuni opt săli digitale, parte dintre ele multifuncţionale, putând fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţii.

Zona de food-court, adevărată ancoră a centrului, reprezintă peste 10% din suprafața totală a galeriei comerciale, cu 3.500 mp și 1.000 locuri la mese. Zonele de fast-food, slow-food, bar și lounge au fost gândite pentru crearea unei atmosfere în care clienții să se regăsească oricare ar fi așteptările lor. Pentru a întregi experienţa vizitatorilor, Coresi va amenaja platforma din faţa centrului comercial, astfel încât în timpul sezonului cald va cuprinde terasele restaurantelor găzduite la interior, clienţii având vedere spre Tâmpa, muntele emblematic al Braşovului.

Consacrat de secole drept Cetate a Meşteşugarilor, Braşovul are în continuare artizani deopotrivă în oraş dar şi în zonele apropiate. Pentru ei, Coresi va avea o zonă dedicată, pe esplanada din faţa centrului comercial, care are dimensiunile unui teren de fotbal, unde vor fi ridicate cabane care vor găzdui atelierele artizanilor. Cu suprafeţe de 9-12 mp şi având la dispoziţie toate utilităţile, spaţiile vor fi puse gratuit la dispoziţia meşteşugarilor, fie ei sticlari, pielari, bijutieri, olari sau producători de arme.

Vrem să propunem ceva cu totul special vizitatorilor shopping resort-ului. De accea ne-am gândit să înlesnim întâlnirea turiștilor dar și a locuitorilor din Brașov cu artizanii. De accea vom pune la dispoziţia meşteşugarilor aceste cabane, gratuit. Ele vor găzdui atelierele de artizanat, cu condiţia esenţială ca aceştia să vândă doar ceea ce produc”, adaugă Tatian Diaconu.

Shopping resort-ul își alege identitatea vizuală dintr-un registru plin de viață și culoare. Reprezentat de morișcă drept simbol grafic, Coresi promite să fie un loc care să degaje optimism, energie și bucuria de a trăi. Simbolul și culorile acestuia se vor regăsi în elemente de design din interiorul și exteriorul shopping resort-ului.

Coresi are un avans al lucrărilor de peste o lună faţă de programarea iniţială, pe fondul vremii favorabile din această iarnă. Prin urmare, proiectul va fi inaugurat în primul trimestru din 2015.

Proiectul, conceput de compania de arhitectură Sua Kay Architects din Lisabona, reprezintă o premieră pe piața românească a centrelor comerciale, fiind construit sub certificare BREEAM Very Good.

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *