Maeștri bucătari intră în competiția Liga METRO Chef 2016

În magazinul METRO Constanța, debutează concursul de artă culinară Liga METRO Chef, unde maeștrii bucătari din orașele Constanța, Galați, Mamaia, Fetești și Medgidia, s-au înscris pentru a-și demonstra talentul și pregătirea în domeniul gastronomiei.

METRO 1Având prima ediție în Constanța, competiţia se adresează clienţilor METRO din segmentul HoReCa şi face parte din platforma METRO Cash & Carry România, prin care compania susţine competitivitatea şi standardele înalte ale specialiştilor din domeniul ospitalier.

 “Prin această inițiativă, retailerul rămâne fidel demersului său de a susține afacerile antreprenoriale din HoReCa, demers exprimat constant de-a lungul celor douăzeci de ani de prezență în România. Liga METRO Chef confirmă interesul constant pentru susținerea clienţilor profesionişti din segmentul HoReCa în vederea realizării obiectivelor de afaceri ale acestora”, a declarat Adina Tîmplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash & Carry România.

Liga METRO Chef se derulează în perioada mai – octombrie 2016, având startul în Constanța (Bd. Aurel Vlaicu 237) și continuându-se în țară, în magazinele METRO din Cluj (20 iulie), București (14 septembrie) și  Braşov (12 octombrie). Marea finală este programată în Bucureşti în perioada 16-17 noiembrie. În cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de degustare și demonstraţii de artă culinară, prin care clienţii profesioniști ai retailerului își vor evidenţia talentul şi pregătirea în domeniul gastronomiei.

 „În cadrul concursului Liga METRO Chef, cei mai valoroși bucătari din România își pot demonstra profesionalismul în pregătirea preparatelor culinare. Totodată, pe parcursul competiției, aceștia au ocazia să afle de la experții METRO care sunt cele mai moderne și inovatoare tehnici și soluții în gastronomie.”, a declarat Silvia Ailincăi, Executive Chef Academia de Gastronomie METRO Cash & Carry România.

 „Liga METRO Chef oferă bucătarilor din România ocazia de a se perfecționa în arta combinării și a prelucrării ingredientelor, astfel încât să obțină produse calitative atât din punct de vedere al gustului, cât și al imaginii. Pe parcursul competiției, experții gastronomici METRO îi pot consilia astfel încât pierderile să fie mici, și, prin urmare, prețul produsului să fie realist pentru calitatea preparatului și categoria unității pe care o reprezintă”, a declarat Gabriela Berechet, Consultant în gastronomie și tehnologii alimentare.

Originalitatea meniurilor şi prestaţia concurenţilor vor fi evaluate de către un juriu format din specialişti ai domeniului culinar: Silvia Ailincăi – Executive Chef Academia de Gastronomie METRO România, Marian Iamandi – Manager TGM Clienţi HoReCa METRO România, Gabriela Berechet – Trainer și Consultant în gastronomie, precum și un invitat special pentru etapa finală.

Pentru fiecare etapă regională vor fi selectate 8 echipe de bucătari, iar la etapa finală vor lua parte primele două echipe clasate în fiecare competiție regională. Echipele selectate pentru etapa finala vor fi supuse probei de pregătire a unui meniu compus din trei preparate, aperitiv, fel principal și desert, cu specific naţional sau internaţional, care să respecte tendințele gastronomiei moderne. Marea Finală a competiției Liga METRO Chef 2016 va desemna trei echipe câștigătoare (locurile 1, 2 şi 3), valoarea estimată a premiilor fiind de 18.000 de EURO (TVA inclus).

METRO Cash & Carry este reprezentată în 25 ţări cu peste 750 de magazine cash & carry. Cu peste 110.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 30 miliarde € în anul financiar 2014/2015. METRO Cash & Carry este o divizie de vânzări a METRO GROUP, unul dintre liderii comerţului la scară mondială. Compania numără aproximativ 220.000 de angajaţi şi operează peste 2.000 de locaţii în 29 ţări. Performanţa METRO GROUP se bazează pe forţa diviziilor sale de vânzări care operează în mod independent pe piaţă: METRO/Makro Cash & Carry – liderul internaţional în comerţul cu ridicata cu auto-servire, Media Markt, Saturn – lider pe piaţa bunurilor electronice şi electrocasnice din Europa și hypermarket-urile Real.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

 

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *