Mega Image primul lanț de supermarketuri din România care folosește energie verde

Mega Image face un pas important în abordarea sa ecologică, pe care a adoptat-o în ultimii ani.  Magazinul face o alegere radicală, fiind prima companie de retail din România care alege energia regenerabilă, în cazul de faţă energie verde de la Enel. În urma unui acord recent semnat cu Enel, Mega Image este primul lanţ de supermarketuri din România care achiziţionează produsul Energie Verde.

Energia verde provine din surse care nu poluează. Spre deosebire de sursele de energie clasice, care sunt obţinute din surse convenţionale (petrol, carbon sau gaze naturale) energia verde provine din surse regenerabile, precum vânt, apă, soare. Mai mult decât atât, energia verde este mai curată şi nu lasă o amprentă de carbon.

Mega Image a anunţat  şi  lansarea platformei „Fabrica pentru un Viitor Curat”.  Competiţia este adresată tuturor ONG-urilor care sunt active în domeniul protecţiei mediului în România. Timp de o lună, între 22.05 – 22.06.2012 ONG-urile sunt aşteptate cu propuneri de proiecte ce au ca scop reducerea efectului amprentei de carbon şi protecţia mediului. La finalul lunii iunie, Mega Image va desemna 3 ONG-uri câştigătoare ce vor primi fiecare cate 20.000 de euro pentru a finanţa proiectul propus. Mai multe detalii pe pagina de web: www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat.

Concursul este organizat de Mega Image, în parteneriat cu cei mai importanţi furnizori ai săi. Toate produsele partenere vor fi semnalizate la raft cu o etichetă ce va purta mesajul  „Acest produs susţine mediul. Alege Responsabil!” , încurajând astfel clienţii să facă o alegere „verde”.

O altă iniţiativă  este proiectul Mega Image prin care se vor instala  10 automate pentru reciclarea PET-urilor în magazinele din reţea.  Până la sfârşitul anului 2012, Mega Image are ca obiectiv să aibă 10 centre de reciclare PET şi doze aluminiu operaţionale.

„Va fi interesant să urmărim dacă îi vom putea convinge pe clienţii noştri sa ne urmeze şi să aibă un stil de viaţa eco, vor putea face asta prin gestul simplu de a-şi aduce sticlele de PET goale înapoi în magazin pentru a fi reciclate”, afirma Xavier Piesvaux, „un factor important în acest proiect vor fi angajaţii noştri, care sunt adevaraţi ambasadori Mega Image in relaţia cu comunitatea unde îşi desfaşoară activitatea”.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *