METRO Cash & Carry România a desemnat echipele finaliste pentru METRO Chef

METRO Cash & Carry România anunță desemnarea echipelor finaliste pentru categoria bucătărie de catering/ food solutions din cadrul METRO Chef. În cursa pentru finala competiției s-au alăturat unii dintre cei mai pricepuţi bucătari ai domeniului.

Poza de Grup Catering 21.08.2013În perioada 20-21 august şi 27-28 august, opt echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în pregătirea de preparate specifice bucătăriei de catering/food solutions.

Juriul a desemnat patru echipe care s-au calificat în marea finală: Cantina Eurest din Pitești, reprezentată de Pavel Mioară și Marcu George, Restaurant Casa Bunicii din Timișoara, reprezentat de Daniel Cheregi și Ernest Hajdo, Restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Ioan Florescu și Paul Holhoș și Restaurant Bistro De l’Arte din Brașov, reprezentat de Grancea Marius și Oana Coantă.

Meniurile au fost evaluate de către un juriu format din specialiștii Centrului de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România și de către cinci invitaţi speciali, printre care şi Chefi recunoscuți la nivel național și internațional.

„În bucătăria de catering, organizarea este cea mai importantă, pentru că este nevoie de o planificare minuțioasă a meniului, a echipei și a preparatelor, în funcție de condițiile impuse. Pentru că această categorie implică un mai mare efort din partea bucătarilor, pregătirile și munca în echipă sunt absolut vitale pentru a obține preparate gustoase, dar în același timp rezistente la transport, reîncălzire și condiții speciale de servire. Din opțiunile de bucătărie de catering, am ales pentru METRO Chef, conceptul de bufet deoarece este cel mai solicitat, având nevoie de foarte multe feluri variate, într-un timp foarte scurt. Fiind o bucătărie în plină dezvoltare, m-au impresionat pasiunea și creativitatea de care au dat dovadă participanții la METRO Chef, categoria bucătărie de catering/ food solutions”, a declarat Nicolae Lică, Executive Chef J.W. Marriott București.

„Bucătăria de catering a înregistrat o evoluție vizibilă, nu doar în termeni de calitate a preparatelor, dar și în ceea ce privește varietatea meniurilor. Astfel, industria de catering a ajuns să crească treptat spre o ofertă variată, de la mâncare la caserolă, până la preparate de cocktail pentru evenimente din categoria premium. Cele două zile de pregătiri și competiție din cadrul METRO Chef m-au impresionat prin nivelul ridicat de pregătire al bucătarilor din zona de catering. Totodată, oferta de marfă proaspătă METRO România vine în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai rafinate ale acestui domeniu”, a declarat Sylvain Clerbout, Executive Chef Eurest Rom SRL.

Această sesiune de calificare în finala competiției METRO Chef 2013 va fi urmată de cea pentru ultima categorie bucătărie italienească, în perioada 09-10 și 11-12 septembrie.

Marea finală a competiţiei METRO Chef 2013 se va desfășura în perioada 1-3 octombrie și va desemna trei echipe câştigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *