METRO Cash & Carry România va închide magazinul din Brăila

METRO Cash & Carry România a luat decizia să închidă, în luna martie 2016, magazinul METRO din Brăila, din strada Transilvaniei, nr 5, motiv pentru care conducerea retailerului a făcut următoarele precizări pentru publicaţia retail-FMCG.ro:

METRO 1„Încă de la deschiderea magazinului din Brăila, METRO România și-a manifestat interesul și a investit în regiune, a avut încredere în potențialul de afaceri al zonei, așteptându-se totodată și ca mediul economic să evolueze într-o direcție pozitivă; din păcate, conjunctura economică dificilă, dezvoltarea economică locală nu au fost pe măsura așteptărilor scontate. Campaniile de marketing desfășurate, evenimentele și ofertele speciale dedicate în totalitate clienților noștri nu au putut compensa totuși evoluția economică dificilă și descendentă a pieței sau a mediului economic local.

Aşadar, ţinând cont de specificul pieței din România, de tendințele sale și de nevoile clienților, ne străduim să fim atenți și anticipativi, printr-o reinventare continuă, prin modernizare, adaptare și optimizare a magazinelor rețelei noastre, de asemenea, venind cu idei și soluții noi care răspund obiectivelor de afaceri ale clienților noștri.”

În acest sens, METRO a decis să nu mai continue investițiile locale în Brăila, ca parte a procesului de optimizare în ceea ce privește afacerea companiei, prin închiderea magazinului din Strada Transilvaniei 1-5, în cursul lunii martie 2016.

Săptămâna reducerilor nebune la Flanco: 22 – 30 ianuarie

 

„METRO România aduce în prim plan această abordare ca răspuns la situația pieței locale, la contextul economic local dificil, precum si luând în considerare implementarea unei optimizări și redimensionări a proceselor sale, a operațiunilor și a rețelei sale de magazine, cu scopul de a alinia strategia de afaceri a întregii organizații, astfel încât produsele, serviciile, sortimentul și programele oferite clienților noștri profesioniști să se plieze cât mai eficient pe nevoile lor de afaceri.

Decizia respectivă este corelată și cu planurile inițiale de dezvoltare, care nu s-au materializat în direcția dorită, dar și în concordanță cu dinamica pieței și a mediului de afaceri local. Aceasta este o acțiune de sine stătătoare care nu va influenţa în niciun fel activitatea companiei în celelalte orașe și ritmul de consolidare și dezvoltare la nivel național. Clienții METRO vor putea beneficia în continuare de produsele și serviciile noastre în unitatea cea mai apropiată, magazinul METRO Cash & Carry Galați, amplasat la aproximativ 25 km distanță. Totodată, vom depune toate eforturile necesare pentru a-i sprijini pe angajații afectați de proces și, printr-o consultare strânsă cu reprezentanții Sindicatului, vom căuta soluții privind această situație”, a declarat conducerea METRO Cash & Carry România.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 30 de magazine, în 23 de oraşe.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,037 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » METRO Cash & Carry România va închide magazinul din Brăila

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPO_SHOP_2020
%d blogeri au apreciat: