METRO Cash & Carry sprijină proiectul „Adoptă un copac”

55 de angajaţi ai METRO Cash & Carry România au participat sâmbătă, 5 noiembrie 2011, la acţiunea de reîmpădurire a terenurilor agricole degradate din comuna Drăgăneşti-Vlaşca, judeţul Teleorman, în cadrul proiectului „Adoptă un copac”, desfăşurat sub egida organizaţiei non-guvernamentale „ViitorPlus”.

Voluntarii METRO România, din magazinele reţelei şi de la sediul central al companiei, s-au alăturat celor câteva sute de iubitori de natură, în vederea participării la reîmpădurirea unei suprafeţe de 13 hectare de teren degradat, acoperit cândva cu peri sălbatici, în marea lor majoritate îmbătrâniţi.

„Problema despăduririlor este din ce în ce mai acută în România, în ţară existând în prezent aproximativ 3 milioane hectare de terenuri degradate. E necesar să înţelegem că fără o implicare a comunităţilor, a companiilor, a noastră a tuturor, procesele geomorfologice cu consecinţe nefaste, precum deşertificarea, vor avansa, cauzând dezastre naturale. METRO Cash & Carry România a ajutat nemijlocit, în anii anteriori, la înlăturarea unora dintre efectele catastrofale ale inundaţiilor, precum cele din zona Moldova; prin această acţiune, dorim să subliniem importanţa acestor iniţiative, să ne aducem contribuţia şi să susţinem asigurarea unui patrimoniu valoros pentru generaţiile care vor urma – mediul înconjurător”, a precizat Dusan Wilms, Director General METRO Cash & Carry România.

În această toamnă, organizaţia ViitorPlus îşi propune plantarea a peste 15.000 de puieţi pe acest teren. În această etapă a proiectului, din care a făcut parte şi zona vizată, cea a judeţului Teleorman, au fost alese pentru reîmpădurire judeţele cu cea mai mică suprafaţă de pădure din întreaga ţară (Călăraşi, Ilfov şi Teleorman), unde suprafaţa acoperită de păduri se situează între 2-4%, faţă de valorile optime pentru zonele de câmpie (20%). Până în luna iunie 2011, în cadrul proiectului „Adoptă un copac” au fost plantaţi aproximativ 155.000 de puieţi, pe o suprafaţă de aproape 25 hectare, acţiuni la care au participat peste 3.500 de voluntari.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » METRO Cash & Carry sprijină proiectul „Adoptă un copac”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: