Next_Capitall

NEPI a achiziționat Centrul Comercial Auchan Titan cu 86 de milioane de euro

Grupul de investiții NEPI (New Europe Property Investments) a achiziționat astăzi, 26 august 2015, Centrul Comercial Auchan Titan. Valoarea tranzacției care s-a încheiat cu fondul Aberdeen Asset Management AG a fost de 86 de milioane de euro. Astfel, NEPI își consolidează portofoliul, perfectând tranzacția sub coordonarea echipei de management, condusă de noul CEO, Alex Morar.

Peste 33.000 de vizitatori pe zi fac din Centrul Comercial Auchan Titan una dintre cele mai atractive  destinații de shopping din București. Suprafața închiriabilă este de 44.730 mp, iar cea construită este de 96.560 mp și deservește zona de sud-est a Bucureștiului. Densitatea zonei în care se află centrul comercial, de peste 370.000 de locuitori, transformă Auchan Titan într-una dintre cele mai interesante proprietăți. Unii dintre cei mai importanți retail-eri prezenți aici sunt: adidas, C&A, CCC, Deichamann, DM, Flanco, H&M, NewYorker și Takko. În plus, centrul comercial oferă și un cinematograf cu 7 ecrane, operat de Cine Grand.

Odată cu achiziția Centrului Comercial Auchan Titan, totalul suprafeței închiriabile de retail în București deținute de NEPI ajunge la 184.470 mp. Pentru Auchan Titan compania are în plan investiții în vederea modernizării acestuia, pentru a îndeplini standardele înalte pe care Grupul le impune pentru fiecare centru din portofoliu.

”Ne urmăm planurile de creștere și dezvoltare în Europa Centrală și de Est, în care România are una dintre cele mai interesante piețe de real-estate. Focusul nostru, prin prisma investițiilor pe termen lung și al profitabilității, a fost și rămâne retail-ul. Astfel, prin achiziția Centrului Comercial Auchan Titan, ne consolidăm poziția dominantă în România” a declarat Alex Morar, CEO NEPI.

Centrul Comercial Auchan Titan a avut două etape de dezvoltare, prima fiind deschiderea hypermarket-ului Auchan și a galeriei adiacente în 2007. A doua etapă a fost definitivată în 2009 prin dezvoltarea unor spații adiacente destinate retail-ului de fashion și divertismentului.

În încheierea tranzacției, grupul  NEPI a fost asistat de Rampart Capital și Reff & Asociații.

New Europe Property Investments plc este un grup de investiții în zona de retail din portofoliul căreia, în România, fac parte: Mall Promenada, Mega Mall, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City şi alte centre comerciale în întreaga ţară. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » NEPI a achiziționat Centrul Comercial Auchan Titan cu 86 de milioane de euro

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: