Mascuta_Vesela_Nou

Profi va deschide 12 magazine în primul trimestru al acestui an

Retailerul Profi a inaugurat azi, 16 ianuarie 2013, în Bucureşti, prima sa unitate din acest an. Magazinul situat pe Calea Văcăreşti, în apropiere de staţia de metrou Timpuri Noi, este magazinul cu numărul 150 al reţelei şi cel de-al 23-lea din capitală.

Suprafaţa de vânzare a magazinului este de 450 mp, are 5 case de marcat, iar investiţia s-a ridicat la aproximativ 300.000 de euro.

Noul magazin este primul magazin stand alone (de sine stătător) din Bucureşti, construit de la zero numai după standardele Profi.

„Acest proiect stand alone este construit în întregime dupa specificaţiile noastre, adaptând condiţiile standard la constrângerile terenului pe care a fost proiectat. El ofera condiţii optime de vanzare, conform normelor PROFI”, declara Cosmin Calugar, Directorul de expansiune al companiei PROFI Rom Food.

„Este doar un inceput. Procesul de deschidere şi a altor magazine stand alone va continua. Anul trecut s-au deschis doar două astfel de magazine: la Sacele şi Fieni.”

„Vom continua să închiriem spaţii în centre comerciale si în clădiri rezidenţiale, dar în viitor vom acorda mai multe atenţie închirierii unor spaţii de acest tip, precum si construirii unor magazine proprii. De asemenea, pentru viitorul foarte apropiat, luăm în calcul şi preluarea unor reţele locale, ca şi în cazul Alcomsib, în 2012.”

Beneficiind de un buget mai mare în 2013, faţă de cel din 2012, adică de cca. 17 milioane de euro, PROFI va inaugura în acest an 45 de magazine, atât în format standard, cât şi în micile formate City (pentru zone urbane) şi Loco (pentru cele rurale). Din primavara, atât in capitală, cât si în Cluj vor apărea magazine City.

Înafară de magazinul deschis azi în Bucureşti, în primul trimestru din 2013 se vor inaugura: 5 magazine în februarie şi 6 în luna martie, iar printre oraşele vizate se află: Bucureşti, cu 2 magazine stand alone, Bacău cu 2 magazine şi Cluj cu 1 magazin.

Începând cu luna mai Profi va inaugura un nou format: Profi Loco, ce va fi dezvoltat în comune cu min. 4.000 de locuitori şi având o sortimentaţie diferită, adaptată nevoilor locale. Se vor deschide 2 magazine în primă fază ce vor fi situate în regiunea Transilvania.

Dezvoltarea zonelor din sudul şi rasaritul României va fi încurajată prin inaugurarea, la Ploieşti, a unui al doilea depozit logistic PROFI, ceea ce va permite aprovizionarea mai eficientă a magazinelor din aceasta parte a ţarii, prin scurtarea traseelor către ele.

Ca şi în cazul noului magazin din Văcăreşti, PROFI oferă oportunitaţi de parteneriat diferitelor firme care pot închiria spaţii comerciale, beneficiind astfel de un plus de clientelă generat de aceste magazine.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Profi va deschide 12 magazine în primul trimestru al acestui an
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: